Son noktacı Marcelo

A -
A +

"Beşiktaş, Fener beraberliği ile şampiyonluk yolunda liderliğini korurken, Marcelo, Advocaat’ın tarihi hatasını telafi etti "

Seyirci müthiş... Eğer bu denli güçlü desteğe sahip bir takım sezonu şampiyon tamamlayamazsa o takıma da seyircisine de gerçekten yazık olur. Bu manada Beşiktaş dün futbol olarak değilse bile tribün desteğiyle Fenerbahçe derbisini kazanmayı hak etti ama Marcelo’yu hesaba katmamıştı. 
O nasıl bir inanmışlar ordusu, öyle? 
Tabii bunda Fenerbahçe’nin kötü futbolu ve Advocaat’ın yanlışları kadar Şenol Güneş’in doğru başlangıç ve Aboubakar ile oyunu önde tutma isteğinin de rolü büyüktü. Ama Güneş’in hamleleri Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü.
Başakşehir önünde ağır kalan Gökhan Gönül-Marcelo’lu savunma Atınç ve Adriano ile dün aslında uyum içindeydi, Van Persie, Sow ve Lens üçlüsüne geçit vermediler. Ancak son dakikadaki ters kafa hariç. 
Bunda Atiba’nın yokluğunu aratmayan Tolgay’ın Oğuzhan ile yardımlaşan öne doğru etkili oyununun payı büyüktü. Ama Güneş’in kenar hamlesi bu güçlü birlikteliğe limon sıktı. 
Buna rağmen solda Adriano-Babel ikilisi bu kulvarı daha etkili kullanabilmiş olsa Beşiktaş maçı inanın farklı kazanabilirdi. 
Ancak Dirk Advocaat’ın hakkını da teslim edelim. Generalin maç stratejisi, oyun zekası, kenar yönetimi ilginçti. Kimin aklına gelirdi, İsmail Köybaşı’ndan sağ bek üretmek, Hollandalı yaptı bunu. Hem de elinde Ozan Tufan gibi hem bu mevkide ve ön libero olarak kullanabileceği bir joker varken maça ‘Hamle gücü’ olarak İsmail ile başladı. Bu tercih doğru muydu? Sol bekten sağ bek üretmek son derece riskli olsa da Beşiktaş’ın en önemli silahı Querasma’yı durdurmak için elinde başka seçenek yoksa başka ne yapabilirdi ki? Nitekim o tercih, İsmail - Kjaer kademesiyle bütünleştiği gol anına kadar etkili olmadı da değil. Ama Q7 bu durdurulması ne mümkün, Fener’in son dakika rehavetiyle bir anlık gafletini affetmedi, topu Aboubakar ile buluşturdu ve o da ilk yarıda noktayı koydu. Ama maçı Marcelo bitirdi.

MAÇIN ADAMI

Oğuzhan

Kaptan takımını bir maestro gibi idare etti ama yetmedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.