3. yıldızın yüklediği misyon

A -
A +

"Yakıştı… Beşiktaş’a şampiyonluk çok yakıştı. Aslında 7 puan fark attıkları gün hak etmişlerdi üçüncü yıldızı…"

Tebrikler! Beşiktaş, Gaziantep’te şampiyonluk ipini göğüsleyerek yeni bir tarih yazdı; 3. Yıldız hayırlı olsun. Maç analizine gerek yok. Gün, şampiyonu alkışlama günü. Gün, Milne dönemindeki gibi seriye başlayan Beşiktaş’ın -futboluna yeni bir boyut kazandırması için- geleceğe odaklanma günü. 
Diyeceğim o ki... Artık Beşiktaş’ı Süper Lig şampiyonluğu kesmez; hedefi büyütmeli… Çıtayı en yükseğe koymalı. Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ve Bayern Münih gibi devlerle boy ölçüşmeli… 
Bence 3. yıldızın Beşiktaş’a yüklediği yeni misyon bu. 
Türkiye’yi Avrupa’da gururlandıracak bir Beşiktaş bekliyoruz, siyah-beyazlı camiadan tek isteğim bu… 
Ülke futbolunun böyle bir lokomotife ihtiyacı var.
O büyük hayale ilk ulaşan Türk takımı neden Beşiktaş olmasın?
İnancım o ki, oturmuş kadroya birkaç takviye pekâlâ Devler Ligi şampiyonu yapabilir, Beşiktaş’ı. 
Yönetimi vizyon sahibi, başkanı icraatçı… Taraftarı, müthiş duygulu... Kadrosu kolej takımı; Fabri, Gökhan Gönül, Quaresma, Aboubakar, Oğuzhan, Talisca ,Babel, Cenk öne çıksa da birini diğerinden ayırmak ne mümkün. Hepsi harika çocuklar.  
***
Yeri gelmişken Şenol Güneş’in hakkını da teslim edelim. Takım mühendisliği, hedefe ulaşmadaki dehası takdire şayan!  Kimse aklını çelmesin… Şampiyonlar Ligi’nde kaldırılacak bir kupa, en az 2002’deki Milli Takım’ın dünya üçüncülüğü kadar önemlidir.
Fikret Orman’a düşen hocanın elini güçlendirecek hamleleri bugünden başlatması. Türk futbolu, Avrupa’daki yerini ancak bu şekilde taçlandırılmış olur.
Ben inanıyorum, ya siz?

MAÇIN ADAMI: Beşiktaş camiası
İnanmışlık, kenetlenmişlik ve sağlam bir irade ile hedefe odaklanmış olmaları.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.