Kültür mantarı değil ki, Başakşehir

A -
A +

Başakşehir büyük bir vizyonu kısa zamanda verimlilik ve başarıya dönüştürdü bunun devamı mutlaka olmalı...

 

Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndan yazıyorum bu yazıyı. Hem de Başakşehir’in Club Brugge ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunun rövanşındaki şov gecesinde. 
Tur güzel, futbol ve  goller muhteşem. Ah bir de seyirci olsa...
Başkan Göksel Gümüşdağ’ın nazik davetindeki o nezih ortamdan  önce şunu ifade edeyim; takım ve tesisler tek kelime ile “harika”. Hepsi itina ile üretilmiş-farklılığı öne çıkaran; sevgiyi, saygıyı, varlığı, dinamizmi çağrıştıran- birer değerler bütünü. Sınıf atlamanın zarif bir sunumu.
O büyüleyici güzellikler, “değer” üstüne bende o kadar çok pencere araladı ki... Niye bunca güzellik karşısında kör ve sağırı oynadı bizim medya aylarca hâlâ anlayabilmiş değilim. Tıpkı, Fatih Terim olayını anlayamadığım gibi. 
Geçelim... Mesela geçen sezon şampiyonluğu ve kupayı son anda kaçıran Başakşehir’e “kültür mantarı” muamelesi yapan bizim spor medyasının dünkü olağanüstü ilgisi hangi değer ölçüsü ile ifade edilebilir?
Samimiyet mi yoksa sivrisineğin ışığa verdiği tepki mi? Yorum sizin.
Başakşehir’in 3-3’lük maçın rövanşındaki Club Brugge mücadelesi her anlamda takdire şayandı, bir kere daha gurur duydum. Bu kulvarda tur, tarihte çağ açıp, çağ kapamak gibi bir şeydir Başakşehir gibi yeni takımlar için.
Takdire şayan gerçek şu; Göksel Gümüşdağ’ın önderliğinde ve Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir yeni ve eski oyuncuları ile bir orkestra uyumu içinde büyük bir vizyonu kısa zamanda başarıya dönüştürdü. Bunun mutlaka devamı olmalı... Bekliyoruz, durmak yok yola devam, büyük kaptan Emre, örnek adam Adebayor, baş gedikli Mahmut, matkap Mossoro, sıfıra inip ilk golün asistini yapan büyük ailenin yeni üyesi Clichy ve emeğine, yüreğine saygı duyduğum büyük karakterler. Keşke sizi futbolseverlerin tamamı seyredebilseydi. Diyeceğim artık Başakşehir için şimdiden yerinizi ayırtın...
Sözün özü, maçı çıplak gözle seyreden Reis mutluydu. Haliyle Türkiye, Başakşehir ile hem mutluluğu hem de gururu yaşadı, sağ olun var olun.

MAÇIN ADAMI

Adebayor

Bir gol ve yaptığı asistle zor maçı kolay kıldığı için.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.