Kocaman masalı!

A -
A +

Gerçek F.Bahçe bu olamaz! Yazık!... Koca F.Bahçe böyle tur mu verir? Böyle ucuz gol mü yer? 

O kadar pozisyondan bir gol çıkmaz mı, arkadaş, çıkmadı, çıkamadı… Bu kafa ile çıkması da imkânsızdı.  Ahh… O gol erken gelse arkası yağmur gibi yağar ve tur da masal olmazdı. Tam 45 dakika, fazlası var, eksiği yok… Fenerbahçe bütün hatlarıyla Gacevski’nin koruduğu kaleye yüklendi, Dirar ve Isla, Valbuena, Alper ve Robin Van Persie ile Vardar’ı rahatsız etti.
Sanki tek kale oynayınca gol gelecekmiş gibi… “Hayır, arkadaş” diye oturduğum yerden bas bas bağırıyorum, ‘böyle maç da kazanılmaz, tur da’…
Nasıl kazanılsın ki, futbol akıl ve sistem oyunu… Daha maça çıkmadan Aykut Kocaman, Vardar’ın Malmö’yü nasıl elediğini görebilmeli ve ona göre taktik geliştirmeliydi. Ne gezer?
Vardar maça 4-2-3-1 düzeninde başladı ama tam 10 kişiyle savunma yaparak adeta etten duvar ördü… On kişiyle savunma yapan bir takımın üstüne gidiyorsanız, ya tempo yükseltmelisiniz, ya şutlarla skor üretmelisiniz. Olmadı mı? Geriye yaslan, rakibi aç ve geniş alanda eksik yakala. Ayrıca oyuna çift forvet başla, Soldado’yu niye kulübeye mahkum edersin?
Orada 2-0’lık avantaj yakalamış bir takım, Fenerbahçe’ye set çekmekten başka ne yapacaktı ki? Tur mu verecekti, vermez.
Ancak iki takım arasında kalite ve güç farkı varsa ki var, Fenerbahçe, -bir dönem Galatasaray’ın Neuchatel önündeki destansı futboluna benzer- bir akıl oyunuyla bu üstünlüğü tura dönüştürebilmeliydi, yazık, bunu yapamadı.
Şimdi; bu hazin sonu görüp de, ‘Fenerbahçe bu’ diyebilir mi, insan. Şahsen ben diyemem… Gerçek Fenerbahçe benim için bu değil… Aykut Kocaman’ın zihnindeki Fenerbahçe de bu olamaz.
Ahh, o kafa ah… Fenerbahçe’yi Kocaman bir masaldan ibaret gösteremezsiniz. Buna hakkınız yok. Skrtel’in isyan gibi golünden sonra futbolcuya fatura kesemezsiniz.
Jambul Jighauri golü sanırım, Fenerbahçe’nin trajikomik halini anlatmaya yeter de artar…  

Maçın adamı: Aykut Kocaman!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.