Güneş’in kadro mühendisliği

A -
A +

Konyaspor galibiyeti çok önemli ancak Beşiktaş için asıl kritik mücadele yeni başlıyor. 

Büyük takım olmanın bir dizi değerleri varsa ki, var; Beşiktaş o unvanı hocası, taraftarı, başkanı ve futbolcusuyla her anlamda hak ediyor. 
Diyeceksiniz ki, bu kadar basit mi? Hayır değil ama hakkını teslim edelim, bütün hatlarıyla takım gibi oynamak onlarda... Kazanılmış Porto zaferinin ardından rotasyona uğrayan kadroya rağmen oyun disiplininde erozyona uğramayan güçlü karakter ve “as-yedek” kavramlarını auta atan “hazır futbolcu” kadrosu onlarda. Şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin farklı kazandığı bir haftada -bu sezon kupa kaybettiği- Konyaspor’a karşı “Kaybetme korkusu”nu alt eden güçlü psikoloji onlarda. 
Aklınıza, “Konyaspor ne oynadı ki?” diye bir soru gelebilir. Ancak unutulmamalı, daha 10. dakikada Caner’in harika ortasında Cenk’in kaydettiği gol, Mustafa Reşit Akçay’ın bütün planlarını alt üst etti. 
O, sert ve kaleyi görünce şutu düşünen Konyaspor’un ofansif gücünü kırdı. Savunmadan hücuma Skubic ve Fofana ile tek paslarla çıktığında çok tehlikeli olan Konyaspor’u göremedik. Çünkü Beşiktaş buna izin vermedi. Bunda Şenol Hocanın küçük dokunuşlarının elbette payı büyük. Oğuzhan’ın sakat, Tosic’ın cezalı bulunduğu haftada Medel’i savunmaya Pepe’nin yanına, Tolgay’ı ön liberoya yerleştirmek, derbi öncesi oyuncu kalitesi anlamında Beşiktaş’ın ne kadar güçlü seçenek ve karakterlere sahip olduğunu Fenerbahçe’ye sunan bir gözdağıdır. 
Pardon, hamle olarak Adriano’yu alıp, Necip’e şans vermesi, Cenk’i Negredo değişikliği ile sadece sakatlık ile ifade edilemez, bu bir teknik adam mühendisliğidir. 


MAÇIN ADAMI: Caner Erkin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.