Güneş’i korkusu yaktı

A -
A +

Fenerbahçe açık kapadı, lige yeniden renk ve heyecan getirdi. Umarım bu sonuç Beşiktaş’ı Avrupa yolunda etkilemez 
 

Konyaspor maçından sonra Beşiktaş için lig yeni başlıyor, Kartal’ı üç büyük final bekliyor, demiştim. Fenerbahçe açık kapadı, lige yeniden renk ve heyecan getirdi. Umarım ve dilerim ki, bu moral bozucu sonuç Beşiktaş’ı Avrupa yolunda etkilemez. 
Gelelim, maça... Son zamanlarda seyrettiğim en harbi derbiydi, Fenerbahçe, Beşiktaş mücadelesi. “Futbol erkek oyunudur”, derler ya, bu kavramın içini doldurdu maç. Medel’in sebep olduğu mu yoksa “müthiş oyuncu (!) Janssen’in aldığı penaltı mı desem bilemiyorum, maçın taktik seyrini ister istemez Beşiktaş adına değiştirdi, o pozisyon. 
..Ki, bence bu penaltı ve akabindeki Giuliano’nun golü maçın kırılma anıydı. 
Ancak? Kimse o penaltı için Ali Palabıyık’ı suçlamasın, pozisyon bal gibi penaltı, o yüklenme asla nizami değil. Medel gibi bir futbolcu ceza sahasında rakibe bu kadar kontrolsüz yüklenir mi, yüklendi. Yazık! 
O golden sonra değişti maç... Öyle ki, yer yer yüksek gerilim ortamında geçen mücadelede; Quaresma ve Neto atıldı. Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuşurken, aslında pozisyon açısından zengindi karşılama. Ne goller kaçtı ne goller...
Belli ki Şenol Güneş, Kadıköy’e Porto’ya giderken gösterdiği o cesaret dolu öz güvenden yoksundu. Caner, Babel solda Medel ve Quaresma sağda kanatlardan etkili gelemeyince Beşiktaş’ın o önde 4 adamla baskı kuran hücum zenginliği kayboldu. Tabii bunda Quaresma’nın oyundan atılışı ve oyunu açması gereken Talisca ile Oğuzhan’ın etkisiz futbolunun payı büyüktü. Ama; Şenol Güneş’in de bunu değiştirecek hamlesi olmadı.
Eğer Aykut Kocaman, skoru değiştirmek adına Fenerbahçe’nin orta sahasına büyük direnç kazandıran Mehmet Ekici’yi Topal’la değiştirme zaafını göstermese sarı kanaryalar çok daha farklı kazanabilirdi. 

MAÇIN ADAMI: Janssen
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.