Kartal devleşiyor

A -
A +

Bir Güneş doğuyor, Şampiyonlar Ligi’nin üstünde... O Güneş; Kartal’ın yükseklerdeki uçuşunu müjdeliyor… 

Önce Porto, sonra Leipzig... Gol üstüne gol; zafer üstüne zafer. Beşiktaşlı doya doya keyfini çıkar, dün gecenin... Alman temsilcisi karşısında resmen şov yaptı Beşiktaş... Seyirci; muhteşem. Sonuç; harika. Futbol; şiir gibi... Soldan sağa oku oku yaz, sağdan sola golleri seyret seyret anlat... Babel, Talisca... Yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya; sesin ve de görüntünün ulaştığı her yere Devler Ligi’nde destansı futboluyla devleşen Kartal’ını anlat... Medel, Quaresma, Oğuzhan; kurdukları o muazzam üçgenle sağ kanatta nasıl da devleştiler... Caner, Talisca, Babel üçlüsü solda ne kritik ve de ne heyecanlı pozisyonlar ürettiler... Atiba şüphesiz vazgeçilmez emniyet supabı... 
Bir özel adam; Cenk Tosun... Kim olduğunu sadece Beşiktaşlılar değil, jeneriklik golü, Babel’e asisti ve de önde yaptığı bunaltıcı presiyle artık Şampiyonlar Ligi’ndeki futbol tutkunları da çok iyi biliyor. Başkan Fikret Orman’ın, bu futbolcu için ne tür planlarının olduğunu kestirmek zor ama Şenol Güneş’in Tosun Paşa ile Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazmak istediği bir gerçek.
Uzatmayalım; akıl oyunu bu, Andersen’den Masallar değil ve bu oyunu da en güzel Beşiktaş oynuyor. Hem de Fenerbahçe derbisinin ağır hasarına rağmen. Bu da ancak Beşiktaş gibi büyük bir takımın ve güçlü karakterin başarabileceği bir iş. Tebrikler, Kartal... 
Sahi nerede o Monaco’ya dünyayı zindan eden; diri, sert ve son derece disiplinli, dengeli, kontratak takım Leipzig? Nerede Keita, Demme, Orban ve Werner’in ustalığı? Hepsi, Vodafone Park’ın tılsımında buhar oldular.

Maçın adamı: Beşiktaş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.