Çiçek gibi hamleler!

A -
A +

Yardımcı antrenör Şeref Çiçek’i teknik adamlık becerisi için tebrik ederim. Dahice hamleleri ile Güneş’i hiç aratmadı. 

Sonucu bir an için ikinci plana atın... Beşiktaş, Oğuzhan, Atiba ve Quaresma’nın olmadığı, Cenk’in yedek soyunduğu zor bir maçı geride bıraktı ama futbola harika bir teknik adam kazandırdı. 
Öncelikle; 10 yıllık yardımcı Şeref Çiçek’i Trabzonspor karşısındaki teknik adamlık becerisi için tebrik ederim. Dahice hamleleri ile hocası Güneş’i aratmadı. 
Neydi o hamleler? 
Medel-Gökhan değişikliği ile Necip’i sağ bekten, ön liberoya çekerek, oyuna daha fonksiyon kazandırmak ve sarısı bulunan Medel’i kırmızıdan korumak ki, bu çok önemli. Maçta kendini unutturan Lens’e sabredip, soyunma odası morallendirmesiyle ikinci yarıya golle başlamasını sağlamak... Cenk’i diri tutup, Negredo’ya hem şans vermek hem de Trabzonspor yorulduğu anda Tosun Paşa ile oyuna ağırlığını koyma fikri dahiceydi.
Tabii ki, orta saha zenginliğinin kaybolduğu maçlarda özel isimler devreye girer. 
Yeri gelmişken Talisca’nın pozisyon zekâsına hayranım. O nasıl bir sezgi ve de oyunu ne güzel okumak. Talisca, sırtını ceza yayı üzerinde Trabzonspor savunmasına dayayan Babel ile duvar pasına giriyor “al-ver” dercesine. Hâlbuki sağındaki Necip daha müsait. Talisca onu tercih etmiyor, Babel’den dönen topu sol ayağının içi ile Onur’un sağına öyle bir vuruyor ki, kurtarmak ne mümkün! Herkes ayakta alkışlıyor, işte ustalık ve yıldız olmak bu. 
Trabzonspor için bu maç çok önemliydi, kaybetse format değişikliği şart olacaktı. Olcay ve Rodellega’nın sağladığı beraberlik, Ersun Yanal’a az da olsa kredi sağladı. Bu arada Trabzonspor’da Abdulkadir’e bayıldım, gerçek bir yetenek iyi bir takım oyuncusu. Umarım, şöhretin büyüsüne kapılmaz. 


MAÇIN ADAMI: Fabri 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.