Devler Ligi’nin Devi!

A -
A +

Şenol Güneş’in dahice tercih ve taktik planıyla Monaco destanının asıl sahibi olduğunu belirtmeden geçemeyiz  

Muhteşem! Sonuç da, futbol da muhteşem.  Nereden başlasam anlatmaya acaba? Şampiyonlar Ligi golcüsü Cenk Tosun’un birbirinden güzel; coşku, heyecan ve ümit dolu gollerinden mi yoksa orkestra şefi Quaresma’nın liderliğindeki orta sahanın; Talisca ve Babel’in yürekten diri ve istekli oyunundan mı? 

Galiba, Quaresma asistiyle, oyuna hareket ve heyecan getirmesiyle bir başka...  Hayır, bunlar; tek başına Fransa şampiyonu Monaco’ya diz çöktüren zaferi anlatmaya yetmez. Porto önünde destan yazan takımı Oğuzhan dışında koruyan ve Tolgay tercihi ile hem kaptanını kulübede de olsa dinlendiren hem de Atiba’yı öne çıkararak Beşiktaş’ın ofansif gücüne güç katan Şenol Güneş’in dahice tercih ve taktik planıyla Monaco destanının asıl sahibi olduğunu anlatmadan geçemeyiz.   Dahası, Lemar, Keita ve Falcao ile yüklenen Monaco hücumlarının karşısında kalesini başarıyla koruyan Fabri’nin de hakkını teslim etmeliyiz. Falcao’nun golü mü? Evet, bir gol yedi Fabri ama bu kademe ve markajı unutan bir savunma zaafıydı. Diyeceğim, bu seviyedeki bir takımın bu tür hataları yapmaması gerekir, küçük ama önemli bir not olarak bunu da kaydedelim. Toparlarsak; Beşiktaş, Porto ve Leipzig’den sonra geriden geldiği maçta Monaco’yu da devireren bir dev olarak tarih yazdı. Tebrikler... Ama yetmez, daha büyük zaferlere...   MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.