Evlat kurşunu

A -
A +

Devler Ligi’nin güçlü takımı Beşiktaş, Süper Lig’de pamuk şekeri gibi. G.Saray’ın F.Bahçe ile berabere kaldığı haftada büyük avantaj kaybetti

Beşiktaş, Süper Lig’de pamuk şekeri gibi eriyor. Oysa Galatasaray-Fenerbahçe derbisi; Şampiyonlar Ligi’nde destan yazan Beşiktaş için piyango gibiydi... Monaco’yu deviren Kartal, dün Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir’i geçse büyük ikramiyeyi kazanacak ve zirve yarışında güçleneceği gibi son 3 maçlık kayıplarını da unutturacaktı. Olmadı... 
Fırsatlar, bozuk para gibidir. Dilediğinizce harcayabilirsiniz ama unutmayın sadece bir defa. Galatasaray’ın Fenerbahçe ile berabere kaldığı haftada Beşiktaş o fırsatı kaçırdı. Yazık! Babel’in olmayışı mı? Yokluğu dün arandı. 

Oysa Fabri, maçın başında Adebayor’un vuruşunu çelerek sadece iyi bir kurtarış yapmadı, Beşiktaş’ı da oyunda tuttu. 
Beşiktaş’a dün gol lazımdı ama Cenk’i topla buluşturamadılar ki, gol atsın... Kanatlar işlemedi, Atiba ve Talisca dikine oyunda hiç yoktu. Lens sağda oynasa belki faydalı olurdu. Değişiklikler yerindeydi. 
Oğuzhan ilk on birde olmalıydı. Şenol Hoca, “Ben forma vermiyorum. Hak eden alıyor” dediğine göre kaptan şunu bilmeli ki; “Güneşi kaçırdım” diye ağlayan futbolcu, yıldızların ışığını veremez. Diyeceğim o ki, Quaresma ve Caner gibi yapabileceğinin en iyisini yapmak hiç yapmamaktan ve mazeret üretmekten daha faydalıdır. Bak, Adriano’ya sanki 40 yıllık sağ bek... Tolgay da iyi niyetli. Nitekim, Oğuzhan maça girdikten sonra Talisca sola geçti ve Beşiktaş hücumda çoğaldı ki, en doğru kenar hamlesiydi, buydu ama bu da gol getirmedi.
Abdullah Avcı, bu satırların yazarına, “Klonlamak mümkün olsa da elimde 5 tane Emre olsaydı” demişti. Emre Belözoğlu, Avcı için bu kadar önemli, Başakşehir’in beyni, dinamosu o. Düşünün ki, dün sakat filan demedi, Beşiktaş karşısına Gökhan İnler alternatifine rağmen onunla çıktı, doğrusu da buydu. Diyeceksiniz ki, Mahmut, Epureanu ve Attamach aynı şey değil mi? Onlar da çok önemli ama ne Mahmut ne Elia ne de Visca, Emre kadar etkili oyun kuramıyor. 
Avcı Kerim hamlesiyle maça etki ederken, futbolcu da üzerine düşeni yaptı. 
Bravo Avcı... Bravo Başakşehir.. 

MAÇIN ADAMI: Kerim Frei

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.