Kim çıkarsa çıksın!

A -
A +

Beşiktaş’ın şanı ülkeyi aştı. Ancak asıl büyüklük, futbolumuzun ufkunu açacak yeni zirveler olmalı. Bu nasıl mı, başarılacak?

Durmak yok, zirvenin zirvesi var, devam… Leipzig maçı Beşiktaş için; prestij, puan ve para mücadelesiydi… Haliyle; Şenol Hoca sıkmadı; “oynamayanlara fırsat verme” adına rotasyona gitti, doğru da yaptı… Başka türlü, Lens’in penaltısını, golü getiren Negredo’nun estetik plasesini, Kaptan Tolga’nın başarılı kurtarışlarını, Necip, Mustafa ve Caner’in etkili geri dönüşlerini nasıl öğrenebilirdik ki? 

Şenol Hoca, “as-yedek” ayırımı yapmayan harika oyuncu planlamasıyla sadece dün geceyi kazanmakla kalmadı, Kayseri maçına dinlenmiş olarak çıkma fırsatını da elinde tuttu. Akılcı tercih... Geçelim...
Gideceğiniz yol önemli…  “Eğer hedefiniz en iyi olmaksa bunun dışında bir şeyi kabul etmemelisiniz!” Şampiyonlar Ligi’nde daha sezonun ilk maçına çıkarken Beşiktaş’a bu hedefi işaret ettim. Neden?
Değişim, gelişim ve istikrarı tesis eden; Fikret Orman yönetimine, transferlere ve Şenol Güneş’in engin tecrübesine inandığım için… Ki, Tamer Tuna da o ekipten ayrıldığı halde...  
İşte o vizyon, inanmışlık ve o sağlam irade Beşiktaş’ı hayalinin ötesine taşıdı. 
Artık çeyrek final yetmez! Durmak yok, zirvenin zirvesi var… 
Dikkat! 
“Ana karar verici” Orman ve ekibine düşen; bütçe, kadro ve hedef olarak Büyük Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’nde en iyi yere taşımak.
Ancak bu gerçekleştiğinde; “Beşiktaş’ı batmaktan kurtaran başkan” diye anılan Orman’ın hayalleri taçlandırılmış olur. 
Ancak, o gün; Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan gibi yetenekler; dünya yıldızı olarak kapışılır…
Düşünün. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazandığını, hayali bile cihana değer, değil mi?
İşte o gün Beşiktaş; devler arasında kalıcı olmanın hazzını yaşar ve Real Madrid’e, Barcelona’ya “Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın” diye meydan okur. 
Diyeceğim, hedefe az kaldı... Ha gayret! 
 
MAÇIN ADAMI: Tolga Zengin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.