Uğurlu’nun takdir hakkı!

A -
A +

Tartışmalı bir karar ve “yazık oldu” denilen bir Kayserispor, zirvedeki yarışı daha bir heyecanlı hale getirdi.

Eğri oturup, doğru konuşalım... Beşiktaş bu ülkenin Devler Ligi’ndeki gururu. Bazı imtiyazları hak ediyor. Kayserispor ise Deniz’in yokluğuna rağmen bu ligin yeni büyük heyecanı.
Bu iki güzide takımın final havasındaki mücadelesini bir penaltı, bir kırmızı kart mı özetlemeli? Maalesef, sadece bu iki kritik karar Kayseri-Beşiktaş maçını özetlemedi, zirvenin seyrini de değiştirdi.
Yazık!
Penaltı... Cenk’in pozisyonu futbol oyun kurallarına göre “penaltı” değil. Niye değil? Top, Umut’un önünde, Cenk ise geriden hamle yapıp, ayağını öne sokarak rakibinin dengesini bozuyor. Engelleme var mı, yok mu? İşte o an hakem pozisyonu doğru süzebilmiş olsa tartışma başlamadan bitecek. Birkaç saniye gecikince, Umut’un yükselen ayağı Cenk’in inciğine geliyor. Yaşar Kemal Uğurlu, “penaltı”yı işaret ediyor. Bana göre hakemin takdir hakkı yanlış. Diyebilirsiniz ki, futbolda “alan kontrolü diye bir şey var, Umut da çevresini kontrol etseydi”. 
Doğru ama bu yorum maçı ve adaleti kurtarır mı?  MHK’nın kulakları çınlasın, diyeceğim o ki, bu “yol kesen anlayış” futbolumuzu bir arpa boyu geliştirmez.
Haaa... Beşiktaş puanı hak etmedi mi, etti... Hele Cenk maçın başında bulduğu pozisyonda Lung’u mağlup edebilmiş olsa oyun değişebilirdi. Ama o muazzam kurtarış, Kayserispor’u cesaretlendirdi ve Umut’u yıldızlaştırdı. Tecrübeli golcü,  Beşiktaş savunmasının affedilmez alan, kademe ve pozisyon hatalarını da o gol ile kabak gibi ortaya çıkardı. O erken gol siyah-beyazlıların sinirlerini bozdu. Şenol Hoca bile hiçbir maçta olmadığı kadar gergindi.
Oysa maç öyle güzel başlamıştı ki... Haliyle ben de yazıya, “İşte bu futbol adına; üstün kalite,  rekabet ve güzellik. Kayseri sadece mücadele gücü yüksek bir takım kurmamış, coşku, heyecan ve renk armonisi tribünleriyle gerçek bir futbol şehri olmuş. Beşiktaş böyle bir takıma karşı oynadı” diye girmiştim. 
Şimdi yanlışları öne çıkarıp, güzellikleri unutayım mı?

MAÇIN ADAMI: Y. Kemal Uğurlu 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.