Güneş’in akıl tutulması!

A -
A +

Göztepe, Malatya, Kayseri derken fren patladı Sivas’ta… Deplasman kâbusu mu bu, hayır Güneş’in akıl tutulması. 

Aybaba’nın fendi, Güneş’i yendi… “Evlat kurşunu” diyeceksiniz belki ama bu resmen Beşiktaş’ın ‘beklentilerle dolu’ bir iç hesaplaşmasıdır. Kazananı da; rakip analizi, maç stratejisi, gücünü etkili kullanma adına Samet Aybaba’dır…

Helal olsun arkadaş! Yiğido’nun hakkı Yiğido’ya… 
Beşiktaş için aslında tehlike haftalardır, “Geliyorum” diye haykırıyordu: Göztepe, Malatya, Kayseri… Fark edemedi, Şenol Hoca bunu… Fren, Sivas’ta patladı… Soruyorum; deplasmanlar niye kâbus olur ki Beşiktaş’a? Kâbus mu bu? Hayır, Güneş’in akıl tutulması, bence! 
Haftalardır yazıyorum. Beşiktaş oyunu önde kurduğunda geri dönüşlerde zorlanıyor, savunma arkasında geniş boşluk bırakıyor, dengesiz yakalanıyor, dönen toplar, Fabri’nin kalesinde tehlike oluşuyor, diye… Nitekim dün tam da bu yaşandı. Kone’nin füzesinde Pepe’yi çaresiz bırakan Rybalka’nın oyun takibi ve fırsatçılığını gösterdiği gol; bu zaafın en ağır cezasıydı. Dikkat! Denge oyunu önemli…
Sivasspor’un Beşiktaş’a karşı nasıl mücadele ettiğini gördünüz mü?
Quaresma ve Babel’i, fena halde kilitlediler. Fark edemedi, Şenol Hoca bunu… Bitmedi, Sivasspor’un kalabalık savunmasından dönen topları görünce, Oğuzhan’ı aradı gözlerim, ‘Ne yapar eder, duvardan dönen toplardan birini gol yapar’ diye. Tam 70 dakika bekledi, hoca bu değişiklik için… Cenk, Negredo hamlesi de anlaşılır değildi. Pansumana ne gerek vardı? Galibiyet istiyorsan dön, 4-4-2’ye, kalabalık savunmayı hallaç pamuğu gibi at bu ikiliyle. Dedik ya, insanın bazen eli kolu bağlanıyor. 
Özetlersek; Aybaba dün sadece Beşiktaş’ın yolunu kesmedi bu zaferle Başakşehir galibiyetini perçinlediği gibi Terim’e de altın tepsi içinde ‘Hoş geldin’ hediyesi gönderdi.
 
MAÇIN ADAMI: Ziya Erdal

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.