Matador’un marifeti

A -
A +

Hakkını kimse yemesin… Negredo, Trabzon’da Beşiktaş’a zaferi yaşatan isim… Matadorun marifeti olmasa, bu sıkıntılı maç bu denli bir sevinç yumağına dönüşür müydü?
Çok eleştirildi haklı haksız… Hâlâ da eleştiriliyor… Peki, hocayı ne kadar tanıyor eleştirenler? Şenol Hoca derin bir okyanus… Bazen öyle rotasyonlar yapıyor ki, sırrı kendinde saklı… Dün gece olduğu gibi… Siz, ‘Lens bu takımda oynamaz’ dersiniz o oynatır.
Oysa Beşiktaş hücumlarını hep sağ kanattan yapan bir takım. Bu ezberlendi artık… Peki, Quaresma’sız oyunda sağ kanadı kim hareketlendirecek, Lens mi? Hayır, o bir mecburiyetti ve bir işe yaramadı.
Solda ‘Caner olmalıydı’ dersiniz, o size Adriano-Babel klasiğini sunar.
‘Pepe’siz savunmanın merkezinde Vida-Tosic olmalıydı’ dersiniz o size Medel versiyonunu sunar. Kolay mı, Trabzonspor’a karşı oynuyorsunuz, savunma önemli…
Oysa orta saha güçlü olmalı… O, Tolgay’ı da Atiba’nın yanına koyar.
Golü kim atacak? Talisca mı, mutlak bir pozisyonda Onur’a takıldı.
Asıl hücumda Negredo’yu beklerken o size Love şaşırtmasını yapar… Niçin?
Love; hızlı, çabuk, hareketli ama o kalabalık savunma önündeki etkisiz eleman…
Matador’un önde kurduğu baskı ve gerisindeki Babel ile Talisca’ya açtığı geniş alanı Love yapabildi mi? Hayır… Bunu görmek için bir saatin geçmesi mi gerekir? Nitekim Negredo ve Caner oyuna girdi maç da Babel de değişti… Bu hamleyi de yapan Şenol Güneş…
Peki, bunları neden geç yapar Şenol Hoca?  
Amacını ancak kendisiyle konuşursanız anlarsınız. Laf aramızda o, “Oyuncu planlaması, kazanımı ve kadro verimliliği” üstüne konuştu mu, yanında kendinizi içi boş başak sanırsınız.
Haa… Hakkını teslim edelim Trabzonspor’un… Rıza Hoca gençlik ile tecrübe karışımı diri bir takım yapmış. Burak olsa dün Beşiktaş çok zorlanırdı.

MAÇIN ADAMI: Negredo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.