Kalite değil sonuç önemli

A -
A +

Beşiktaş’ın golcüsü kim Negredo mu, Talisca mı? İlk anda insanın ‘’Negredo’’ diyesi geliyor ancak leblebi gibi golleri Matador değil Talisca atıyor. Neden?
Nedeni belli... Bu takımda Negredo gol yollarını açmakta en etkili hücumcu... Öyle ki, Quaresma’sız, Medel’siz maçta rakibi oyalayıp Talisca’yı Babel’i rahatlattığı için. Topsuz oyunda hücum presleriyle rakip savunmayı dağıttığı için.
Diyeceksiniz ki, “Maskeli golcü mü olur?” Ya da “Eğer, Matador bu kadar önemliyse bir teknik adam onu maskeyle oynatacak kadar neden riske eder?”
İleride oynatacağı her biri final niteliğindeki 7 maçın hiç mi önemi yok?
İşte teknik adamlık burada başlıyor.  Hedefe giden yolda maç maç kazanmayı amaçlayan doğru strateji bu... Oyuncu planlaması bu... Talisca’yı 11 gole taşıyan bu.
Şenol Güneş’e sırf bu yüzden saygı duyuyorum. Milletin göremediğini o görüyor. Amaca ulaşınca buldozerini korumaya alıyor. Bir diğer konu da futbolcularını kendisine o kadar inandırmış ki, Negredo gibi bir profesyonel o riske girebiliyor.
Oğuzhan ve Tolgay orta sahada genelde iyiydiler ama Göztepe maçı öncesi o sarı kartlara ne demeli? Bence daha kontrollü olmalılar.
Özetlersek Beşiktaş belki göze hoş gelen futbolu oynamıyor ama böyle maçlarda kalite değil sonuç önemli.
Bu arada Mesut Bakkal çalıştırdığı takımlara her zaman saygın oyun karakteri kazandıran önemli bir teknik direktör. Bu özelliğini Alanyaspor’a da yansıtmış. Güney ekibi, Beşiktaş karşısında da diri, mücadeleci ve istekliydi. Özellikle ilk yarım saatte Emre Akbaba, Mbilla ile çok tehlikeliydiler ancak Fabri kurtarışlarıyla yine takdir topladı.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.