Fener çok şey kazandı

A -
A +

Soldado’nun attığı ilk gol ofsayt mıydı, değil miydi, eğer bir takım girdiği ilk 2 pozisyonda maçı 2-0’a getirmişse bunun ne önemi var?
Fark büyük, orantısız güç farkı bu...
Buna ister “Büyük Fenerbahçe farkı” deyin isterse “Kayserispor yedeklerinin zaaf yüklü eseri.” Hiç fark etmez; Kayserispor’un yalancı baskı kuran gölge boksu gibi oyununa bakıp da polyanacılık yapmanın anlamı yok. Bizim futbol deryasında büyük balık küçük balığı yutar. Nitekim Fenerbahçe de eksik yakaladığı Kayserispor’a göz açtırmadı. Bildiğim bir gerçek var ki Fenerbahçe dün Kayseri’de altın madeni buldu. Hem de som altın. Bunu başına taç mı yapar yoksa kaotik ortama ilaç mı bilemem.
Bu Fenerbahçe adına ne sadece şampiyonluk yarışı için kazanılmış üç puan ne de Aykut Kocam için özgüven ve moralden ibaret. Doğrusu bu galibiyet kongre rüzgârının rotasını kuvvetli şekilde Aziz Yıldırım’dan yana çeviren en güçlü gelişme.
Rüzgâr demişken Erol Bedir başkan hiç kusura bakmasın; Kayserispor Başkanı’nın maç öncesi soyunma odasında yapmış olduğu o “Fenerbahçeliler bizi eksik görüp maçın banko favorisi sayıyor. İşte size en güzel fırsat... Çıkın ve eksik misiniz fazlamısınız Fenerbahçe’ye gösterin!” şeklindeki motivasyon konuşması koca bir yalan rüzgârı oldu.
Eee... futbol doldur boşaltlarla sonuç alınan bir oyun değil artık. Aksine her anı özel verileri olan ölçülebilir bir değer ve saygın bir bilim. Ayrıca Lung, Sapunaru, Lopes, Badji yani, Kayserispor takımının yüzde 40’ı yok. Kayserispor maçı daha sahaya çıkmadan kaybetmiş. Hal bu iken Fenerbahçe değil de Kayserispor mu kazanacak maçı!
Mehmet Topal’ın Soldado’yu yıldızlaştıran akıl dolu asisti ve Kayserispor maçlarını boş geçmeyen Aatıf’ın golü de alkışa değerdi.
Bu arada Fenerbahçe’nin yeşil ağırlıklı formaları bana biraz stratejik geldi. Sanki Aykut Hoca bu kamuflaj gibi duran tasarım ile Fenerbahçe’yi zeminle bütünleştirerek gizliyor gibi geldi bana...
Sonuç, Fenerbahçe Kayseri’den güle oynaya dönüyor şampiyonluk yarışı da çok bilinmeyenli denklem olmaya devam ediyor!

MAÇIN ADAMI: Mehmet Topal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.