Talisca’yı bitir başkan!

A -
A +

Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında çok bilinmeyenli denkleme dönen şampiyonluk yarışının en kuvvetli adayı...
Hatırlayalım lütfen... Alanyaspor maçı yorumumda, “Beşiktaş’ın golcüsü kim Negredo mu, Talisca mı? İlk anda insanın ‘Negredo’ diyesi geliyor ancak leblebi gibi golleri Matodor değil Talisca atıyor. Neden?” diye sormuştum.
Cevabını da Negredo’nun varlığına bağlamıştım. Bugün de ‘Beşiktaş’ın golcüsü hiç şüphesiz Talisca’ diyorum. Çünkü Negredo ile muazzam anlaşan ve onun açtığı boşlukları iyi değerlendiren Talisca forvet arkasında tesir gücü yüksek müthiş bir silaha dönüşüyor. Sadece o mu? Medel ve Tosic de dün bundan istifade ettiler. Geçmişte Babel de böyle golcü kimliğine bürünmüştü. Ancak Talisca çok farklı. Buradan Fikret Orman’a bir çağrı yapalım.
“Başkan elini çabuk tut ve Talisca transferini bir an önce bitir.”
Teknik adamlık farkı da var tabii. Hani, “Usta, çırağa her şeyi öğretir ama bir şeyi eksik bırakır. O da farkı ortaya çıkarır” diye bir söz var ya...
İşte Beşiktaş ile Göztepe arasındaki Şenol Güneş-Tamer Tuna mücadelesi teknik adamlık adına skoru belirleyen böyle bir incelikti.
Güneş’i Tuna’ya üstün kılan şey Atiba, Oğuzhan ve Tolgay’ın yokluğunda garantici yanıydı. Yani ön liberoda Necip-Medel ikilisi ile risksiz maç stratejisiydi. Ayrıca yüksek tempolu oyunu hücum ve savunma anlamında doğru kurgulaması da cabası.
Düşünün ki Demba Ba, Selçuk, Reis ve Halil gibi usta ayaklardan kurulu Göztepe ilk 15 dakikada Demba Ba ile yakaladığı iki net pozisyonda gol yapabilmiş olsa iş değişebilirdi. O süreçte Beşiktaş’ın dirençli ve disiplinli futbolu ile rakip ataklarına hızlı şekilde karşılık vermesi Göztepe’nin iştahını bir an için kırdı. Goller de ondan sonra geldi.
Özetlersek Quaresma’sız, Oğuzhansız, Gökhan Gönülsüz Beşiktaş, Göztepe engelini de aşarak şampiyonluğu ne kadar çok istediğini gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.