Rusya coştu ama...

A -
A +

1980 Moskova Olimpiyatları’nı protesto eden batı, dün futbol sayesinde Rusya’ya hakkını teslim etti.        Büyük şov küçük oyunla başladı, 2018 Dünya Kupası’nın görkemli açılış gecesinde.
İngiliz şarkıcı Robbie Williams’ın seremonideki temposunu Rusya-Suudi Arabistan maçında göremedik.
Güçlü ile zayıfın trajikomik oyunu işte...
Nerede o 1994 Dünya Kupası’ndaki Suudi Arabistan nerede Moskova’daki takım?
Dağlar var arada.
Bir dönem Şili Millî Takımı’nı da çalıştıran Arjantinli Juan Antonio Pizzi’nin hazırladığı Suudi Arabistan takımı, Muhammed Al Sahlavi ile ev sahibi Rusya’yı kontraataklarda tehdit etse de,  ötesini başaramadı.
İddia ediyorum, bu takımın başında Pizzi’nin yerinde Mustafa Denizli-Oğuz Çetin ikilisi olsa Asya temsilcisi Rusya’yı çok rahat yenerdi.
Nasıl mı?
Şu bir gerçek ki, Suudi futbolcular çok kabiliyetli ve de iştahlılar ama taktik açıdan bir o kadar zayıflar. Düşünün Rusya sağdan atak üstüne atak tazeliyor ve kenar yönetimi hiçbir önlem alamadığı gibi seyrediyor. İnsaf!
Mesela Suudi takımı maça 4-1-4-1 başladı ve hiçbir geçişi denemedi. Bir ara futbolcular 4-4-2’yi düşündü ama ısrarcı olamadılar. Neden?
Oysa Rusya grubun iki zayıf takımından biri ve buldukları erken gole rağmen hiç rahat değildi.
El Ahli ve El Hilal ağırlıklı şekillenen Suudi Arabistan, başında Denizli gibi bütün değişkenleri harekete geçiren bir teknik adam olsa inanın açılış gecesini Rusya’ya zehrederdi. Yazık, artık bu saatten sonra gruptan çıkmak S. Arabistan için hayal oldu.

MAÇIN ADAMI: Cherchesov

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.