Terim’in asıl derdi!

A -
A +
G.Saray tam gaz ilerliyor; birbirinden güzel 6 gol ama şu işe bakın ki, polemik bitmiyor: “Serdar ve Feghouli neden yok?” 
Ne lüzumsuz bir tartışma, bu! 
Ligde bir golü dahi üretememiş Alanya önünde kimin oynadığının ne önemi var, şampiyon için! 
Geçelim... Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın üçer puan bıraktığı haftada Alanya maçı olsa olsa iyi bir idman olurdu, G.Saray için. Hâliyle Terim de kafasındaki soruların cevabını bulmak için sistem, strateji ve tercih adına tam olarak bunu yaptı. 
Üstelik günü kurtarmak adına değil, geleceği kazanmak için.
Hayır, G.Saraylıların yüreğini hoplatan Campos’un o harika ara pasında Bobo’nun Muslera’ya takıldığı pozisyona bakıp da “Bunu da nereden çıkardın?’ demeyin. 
Fatih Hoca’yı iyi tanırım; o sessizce yeni G.Saray’ı oya gibi işliyor. Bunu, sadece Süper Lig’i kazanmak adına değil, Şampiyonlar Ligi’nde ses getirecek tempolu, istekli ve güçlü kadroyu bugünden kurmak için yapıyor.
Kolay mı, bu? 
“Tek forvet mi, çift mi? Sinan mı, Eren mi? Hangi sistem daha iyi?”
G.Saray, bu soruların cevabını aslanlar gibi verdi dün... 4-2-3-1 ve 4-1-4-1’i oynayabileceğini gösterdiği gibi,  gol zenginliği ile Gomis’i de unutturdu.
Ancak eksiği çok hâlâ. 
Güzellik mi? Emre Akbaba daha ilk maçında gösterdi ki, gerçek bir 10 numara... Sinan ve Belhanda ile uyumu da, golleri de muazzam. 
Maicon-Ahmet Çalık ikilisi, oyuncu plânlaması olarak; -Serdar’ı dinlendirmek ve Şampiyonlar Ligi’ne alternatif üretmek adına- tam not aldı, benden. Verimlilik önemli...
Fernando’nun golü öncesinde Eren’in Cenk’e faulü var... Ama Sinan’ın futbolu da golü de, asisti de bir harika! O, gümüş değil altın.  
Maçın adamı: Emre-Sinan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.