Terim’in derin düşünceleri!

A -
A +

İşte tecrübe farkı bu; sonucu önceden kurgulayabilmek... İstikrar mı, dediniz yoksa rotasyonun önemi mi? Cevabı, topu iğne deliğinden geçiren Maicon’un altın kafasında bulabilirsiniz. Fark, tartışmasız Fatih Terim’in rotasyon farkı.
H H H
Soru... İbrahim Akdağ’ın Rodrigues’in formasından tutmasında ‘Penaltı’ VAR mı, kanaatimce yok! Bilgisayar başındaki Hüseyin Göçek’i tebrik ediyorum, her ne kadar “10 kusurlu hareketin içinde ‘çekme penaltı’ yazsa da bu bir ‘tutma’dır ve her tutma, ‘çekme’ değildir. Artık bunları tartışmayalım yoksa her tutmaya ‘penaltı’ verirseniz insanı futboldan soğutursunuz.
H H H
Neden mi zorlandı G.Saray? Şu gerçek ki Akhisar şoku G.Saray’da travma etkisi yapmış. Erzurumspor karşısında bunu net olarak gördük. İnanılmaz baskı kurup, Rodrigues, Ndiaye, Emre ve Maicon ile beş pozisyona girip, bir de direği nişanladığı halde o duran topa kadar tek gol üretemedi ise G.Saray, bunun sebebi, panik... Bu Porto maçı öncesi çok önemli bir sorun. Dikkat!
Böyle durumlarda yeniden morallenip maç kazanacak karakteri göstermek tecrübe ister. Hele, Şampiyonlar Ligi’nde Porto ile karşılaşacaksan, rotasyon kaçınılmaz olur. Nitekim Fatih Hoca da ciddi rotasyona gitti. Savunmada bir tek Serdar’ı tutarken Akhisar önünde kontraya düşen Linnes, Ozan ve Nagatomo’yu Mariano, Maicon ve Ömer Bayram ile değiştirerek hem takım içi rekabeti canlı tutmaya çalıştı hem de Porto maçının provasını yaptı.
Sakın sürekli değişen orta saha kurgusuna bakıp da, “Nerede istikrar?” diye sormayın. Belhanda’nın cezası Emre’nin sakatlığı G.Saray’ın ezberlenmiş 4-2-3-1 düzenini bile 4-1-4-1’e dönüşe zorunlu kıldı.
Bravo; BB Erzurumspor ve onca pozisyonu kurtaran kaleci Sehic’e.

MAÇIN ADAMI: Maicon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.