Âdem Ljajic “10 numara”

A -
A +

Beşiktaş Güneş gibi parlıyor. Bu takımı durdurmak zor! Hele bir de çift forvetli oynarlarsa değmeyin derbinin keyfine.
Forvete yakın oynayan Adem Ljajic’i ilk defa dün ağzım açık seyrettim. Üst direğe nişanladığı şutu, attığı klas golü, asisti, dikine oyundaki etkisi ve adam eksiltmesiyle “Yıldız” kavramının içini dolduran bambaşka bir performans ortaya koydu Hırvat futbolcu, A.Gücü karşısında. Demek ki morali ve öz güveni yükseldiğinde ne denli etkili bir olduğunu gösterebiliyormuş. Bunda etken olan millî takımdan moralli dönmüş olması mı, yoksa Şenol Güneş’in ona tanıdığı hürriyet mi, bilemiyorum ama Ljajic’teki gelişme müthiş. Beşiktaş şimdi 10 numarasını buldu. Güneş’in eseri derim bu Ljajic’e!
Babel, Tolgay, Medel ve Lens yok ama Beşiktaş’ın Güvenç, Dorukhan ve Fatih gibi gelecek vadeden yıldız adayı gençleri var. Bu da çok büyük kazanç. Böyle krizler, akılcı takımlar için fırsattır. Nitekim bu gençler aldıkları fırsatı başarıya çevirdi. Tebrikler.
Özellikle Güven’in önde topu tutuşu, saklaması, pozisyon ve gol arayışı, Dorukhan’ın hırsı, isteği, çalışkanlığı ve pozisyon bilgisi takdire şayandı. Hâliyle gençleri kazandı Beşiktaş ki, bu servet gibi bir şey… Hele Quaresma, Dorukhan, Güven ve Pektemek işbirliği zor maçı kolay hâle getirip, skoru farklılaştırdı.
Yeri gelmişken Atiba, Quaresma ve Ljajic’in bu gençlere katkısı çok büyük bunu da burada belirtelim.
İşte gençlik-tecrübe kaynaşması bu.  
Özetlersek, A.Gücü dün darmadağın oldu, Beşiktaş’ın arzulu futbolu karşısında. Beşiktaş’ın zaafı mı, hücuma çıkarken çok top kayıpları yaşıyor. Geriye dönüşlerde ağır kalıyor. Bir de Karius hatalı çıkışlar yapıyor.

MAÇIIN ADAMI: Âdem Ljajic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.