Beşiktaş çakırkeyif

A -
A +

Âdem Büyük'ün kırmızı kart görmesi ve Beşiktaş'ın 11-10 avantaj yakalaması zor maçı kolaylaştırdı.

Artık rahat Beşiktaş... Atiba, Âdem Lajic ile yüzü yine güldü. Malatya deplasmanında akılcı ve sabırlı futbolla büyük bir engeli aştı. Bu, hem psikolojik hem de fiziki bir rahatlık olduğu gibi sürdürülebilir başarının da ilk adımı. Bunu belirtmeliyim.
İtiraf edeyim, çok şanslı bir geceydi dün benim için... EY Malatya-Beşiktaş mücadelesini olimpik sporcu ve yöneticilerle birlikte seyretmenin büyük heyecanını yaşadım. Millî okçumuz Mete Gazoz'un annesi, babası, kardeşi, Modern Pentatloncu Dora Nusretoğlu, millî yüzücü Nida Eliz Üstündağ, OLİ Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, harika spor sunumuyla Sibel Tel ve TRT'nin başarılı spikeri Cüneyt Kıran gibi değerlerle birlikte seyrettik. Meğer olimpik pencereden futbol keyfi bir başka oluyormuş. Quaresma ve Kagawa'nın girmesiyle Beşiktaş oyuna fiilen ağırlığını koydu. Bu süreçte Dorukhan, Ljajic, Gökhan,  Caner ile Atiba'nın yardımlaşması benden tam not aldı ancak takım savunması hâlâ problemli.
Asıl soru istikrar ki Beşiktaş üç maç üst üste kazanma keyfine kavuştu dün. Bu mental anlamda büyük bir kazanım ki, Yeni Malatya'nın fiziki üstünlüğüyle başa çıkabilecek yeterliliği bu sayede yakaladı ama güven vermedi. Nitekim Ömer Şişmanoğlu da bunu affetmedi. Merak ediyorum Şenol Hoca bu problemi nasıl çözecek?
Dahası "kalmak mı zor gitmek mi?", şampiyonluk emanetçi gibi duran bir teknik adam ile mi yoksa bütün kalbiyle Beşiktaş'ın başarısı için ter döken bir hoca ile mümkün olur? Sanırım üç bilinmeyeli denklemin cevabı bu soruda yatıyor.
Erol Bulut Hoca'yı böylesine diri, istekli ve Beşiktaş'ı on kişi kalmasına rağmen zorlayan Malatyaspor gerçeğini vitrine çıkardığı için kutluyorum. Ancak Âdem Büyük'ün kırmızı kartı bu alkışı hak eden Malatyaspor'a yakışmadı. O hareket tartışmasız kırmızı karttı. Cüneyt Hoca'yı tebrik ederim. Hakeme saygı şart. Dorukhan'ın kafa şutu başta olmak üzere Beşiktaş'ın birçok pozisyonunda gole izin vermeyen Malatyaspor kalecisi Ertaç'ı yürükten kutluyorum.

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.