Bu oyun Fener'e yetmez!

A -
A +

Maç Fatih Terim ve Erol Bulut adına gerçek bir taktik savaşıydı. Bulut'u tebrik ediyorum istediği avantajı sağladı

Sizce, EY Malatya önündeki futbol F.Bahçe derbisi için yeter mi? Sanmıyorum, bu oyun ne Kadıköy'e yeter ne de G.Saray'ın kupayı kazanmasına.
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final oynamak her takım için önemli ve değerli... Bu, kupayı 17 defa kazanan G.Saray için de böyle Y.Malatyaspor için de. Niye, Avrupa'ya giden en kestirme yol, kupayı kazanmaktan geçiyor da ondan...
Yarı final iki ayaklı maç olsa da dünkü mücadele Fatih Terim ve Erol Bulut adına gerçek bir taktik savaşıydı. Bulut'u tebrik ediyorum istediği avantajı sağladığı için.
Hele hareketli ve heyecanlı takımı EY Malatyaspor'a bayıldım, Kamara son vuruş özürlü olmasa tam bir kontraatak takımı.
Rövanşta daha tempolu ve daha çok şut denemezse G.Saray'ın işi zor.
Zira Fatih Hoca dün bu bilinçle maçı riske etmemek adına "sakatlık, hastalık" demeden sahaya en ideal kadroyu çıkardı. Belinden sakatlığı bulunan Muslera, Diagne ve gıda zehirlenmesi yaşayan Belhanda'yı dinlendirebilirdi, bunu yapmadı.
Sonuçta kupa, ligdeki şampiyonluk yarışı kadar önemli. Terim, "Turu getirin ki Kadıköy'deki derbiye moralli çıkalım" diye oyuncularını şartlandırsa da, Y.Malatya önünde ne istediği futbolu oynatabildi, ne de tur için avantaj elde edebildi.
Mitroglou ve Sinan olsa sonuç değişir miydi, sanmıyorum.
Mariano ve Marcao'nun yanında Emre Taşdemir, Nagatomu'yu aratmadı, hatta şut bile denedi. Ancak Luyindama tam bir saatli bombaydı, nitekim kırmızıyı da görüp, takımını 10 kişi bıraktı, yazık.
Ön liberoda Ndiaye iyiydi fakat Fernando yetersiz kaldı. Akbaba hamlesi ve Diagne'nin çabası da Malatya'nın direncini kıramadı. Bunda bence en büyük etken Belhanda, Onyekuru ve Feghouli'nin koca G.Saray takımı kendilerinden ibaretmiş gibi görmeleriydi, Tamam... Bir futbolcuda öz güven ve hürriyet olmalı ama takım disiplini diye de bir şey var. Bakın G.Saray'ın verdiği pozisyonlara ne demek istediğimi anlarsınız.
Sonuç bu oyun ne Kadıköy'e yeter ne de G.Saray'ın kupayı kazanmasına.

MAÇIN ADAMI: Erol Bulut

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.