Avcı'yı Güneş çarptı

A -
A +

Peşinen söyleyeyim; bu akşamki derbi nasıl biterse bitsin, Başakşehir'i şampiyonluktan etmez…

Final gibiydi… Nefes kesen maçı ilk yarıda iyi oynayan Başakşehir değil de fırsatları değerlendiren Beşiktaş kazandı. Bu, Beşiktaş'ı hep dize getiren Avcı'nın düpedüz Güneş'e çarpılmasından başka bir şey değildir.
Şampiyonluk düğümü mü, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek ikinci takımın kim olacağı sorusu ile birlikte dün tabii ki daha bir önem kazandı. Fakat bu şok uzun sürmez… F.Bahçe-G.Saray derbinin sonucu ne olursa olsun bu çelme şampiyonu değiştirmez. G.Saraylılar kusura bakmasın, inancım odur ki bu sezonun şampiyonu; ezberleri bozan kompakt futbolu ve etkili pas oyunu ile Beşiktaş'ı dün ilk 40 dakikada silahı elinden alınan asker gibi adeta etkisiz hale getiren ama arkasını getiremeyen Başakşehir'dir.
Yine de, Emre'si, Visca'sı, Elia'sı, Robinho'su ve İrfan Can'ıyla tam bir kolej takımı havası veren Başakşehir kaybetse de aynı hatayı ilerleyen haftalarda tekrar etmez. Abdullah Avcı eminim buradan önemli dersler çıkaracaktır. Zira bu takımda o potansiyel mevcut.
O oyuna iyi başlayan ve erken golü bulan Başakşehir şayet ilk yarıda 3-1 olacak maçı 1-1'e getirdi ve ikinci yarı kaybetti ise bunda Elia ve Visca'nın mutlak iki vuruşunu etkisiz kılan kaleci Karius'un kurtarışları ve Atiba ile Burak'ın ustalığı yanında tecrübeli ayakların da rolü büyüktür.  
Mesela Gökhan, Caner ve Atiba… Onlarda nasıl bir ciğer var öyle sanki üçü de körük takmış gibi! Topun olduğu her bölgeye bu üç gedikli koşuyor, rakibe boş alan bırakmamak için. Yetinmiyorlar, topu kazanmak ve bir an önce karşı hücuma çevirmek için rakibin olduğu her bölgeye baskı yapıyorlar. Dahası pozisyon arıyor ve gol kovalıyorlar.
Özellikle Gökhan Gönül dün maçın ilk yarısındaki durgun Beşiktaş'ı müthiş performansı ile tek başına ateşleyen adamdı, yaptığı asistlerle de maça damgasını vurdu. Bravo… Güven ve Kagawa da fırsatları değerlendirmiş olsalar Şenol Güneş'i daha da mutlu ederlerdi.

MAÇIN ADAMI: Gökhan Gönül

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.