Burak’ın olsun yeter

A -
A +

Beşiktaş devre arasında öyle bir silahı kattı ki kadroya, o adam da uçuruyor Kartal’ı… Burak, çok büyük golcüsün…

“Başarı, diğerleri pes ettiğinde ipe asılıyor olmaktır.”        Şenol Güneş bu gerçeği en iyi bilenlerden. Nitekim Başkan Fikret Orman hatta siyah-beyazlı taraftar hocasından vazgeçtiğinde o “Ben bu takımın teknik direktörüyüm” dedi ve Beşiktaş için yapabileceğinin en iyisi için gecesini gündüze kattı. Doğru da yaptı… Profesyonellik bu… O gün pes etse bugün Beşiktaşlıların gönlündeki tahtını kaybederdi.
…Ve o dik duruş, Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki müthiş çıkışına imza attı. İşte Sivas deplasmanındaki yüksek gerilim oyunu, o çıkışın bir sonucudur ve kazançları da gelecek adına büyüktür.
Şöyle ki; malum yönetim yanlışları… Mali sorunlar… Oturmuş kadroyu bozmak ve Şampiyonlar Ligi’nin dışına düşmek… Beşiktaş’a tam 150 milyon TL kaybettirdi, bu sezon. Bu, Şenol Hoca’nın içini en acıtan şeydi. Asılmasının tek sebebi de buydu. Fakat bir fenanın yedi mahalleye zararı var, denir ya… Vida’nın Rize maçından sonra Sivas’ta da gol atması, Beşiktaş’ı umutlandırırken Medel rakibinin kaval kemiğine attığı tekmeyle pişmiş aşa su kattı âdeta… Ne saçma bir gerginlikti öyle? O tekme hem Beşiktaş’ı oyundan soğuttu hem de kendisi gereksiz kart gördü.
Bizim Serdar Kelleci maçtan önce dikkat çekti; “Diabate müthiş biri; driplingleri, hızı, çabukluğu ve usta vuruşları ile harika” diye. Haliyle daha bir dikkatle izledim, onu… Ryabalka’nın uzun pasında Beşiktaş savunmasının eksik yakaladı ve kazandığı topu gol yaparak Serdar’ı mahcup etmedi Diabate…
Tabii bu maçta özel parantez açmamız gereken bir diğer isim de Burak Yılmaz’dı. Fikret Başkan ve Şenol Hoca’nın bütün eleştirileri göğüsleyerek kadroya kattığı süper golcü, Sivas’ta da sahne aldı. Attığı frikik golü tekrar tekrar izlenecek kalitede ve ustalıktaydı. Çok büyük golcüsün Burak…
Mete Kalkavan mı, iki taraf için de kötü bir yönetim sergiledi. Sivasspor’un penaltı beklentisindeki itirazı haklıydı…

MAÇIN ADAMI: Burak Yılmaz

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.