Karaman’ın sunumu

A -
A +

2002 Dünya Kupası'nda bu ülkeye üçüncülük kupasını armağan eden iki futbol adamının yönettiği Beşiktaş ile Trabzonspor'un dünkü lig mücadelesi her manada örnekti.
Şenol Güneş ve Ünal Karaman'ın birbirini iyi tanıyan futbol aklı ve kazanmaya odaklı oyun duruşları, daha kafadan maça yüksek bir seyir keyfi kazandırdı.
Burak’ın Uğurcan’a kendini gösterme fırsatı veren maçın en önemli pozisyonunu da düşünürseniz bu zenginlik Trabzon'un nasıl güçlü bir futbol şehri olduğunu gösterir.
Özellikle Karadeniz Fırtınası’nın “Özkaynak” diye vasıflandıracağımız istikbal vadeden Uğurcan, Abdülkadir, Hüseyin ve Yusuf gibi gençleri ile araya etkili hamleler yapan Nwakaeme’nin sürpriz atakları ve Novak’ın takipçiliği Şenol Güneş’i hayli terletti.
Ev sahibi Trabzonspor'un istekli başladığı karşılaşmaya Beşiktaş aynı şekilde karşılık veremese de mücadele zaman zaman basketbol tadına bürünüverdi.
Trabzonspor'un tempo yükselttiği bu bölümde bütün dikkatini Rodellega'yı durdurmak üstüne yoğunlaştıran Beşiktaş savunmasının hücuma çıkışlarda kaybettiği toplar ile kornerlerdeki eşleşme ve kademe hataları Karius'un koruduğu kalede ciddi risk oluşturdu.
Nitekim kalecilerin oyununa dönüşen mücadelede Uğurcan, Burak ve Güven’in gollük vuruşlarını müthiş bir refleksle kurtarırken harikaydı. Sosa’nın bir maestro gibi yönettiği oyunda Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak kanat ortalarıyla öne çıktı. Ancak skoru belirleyen isimler Novak ve Yusuf Yazıcı oldu.
Beşiktaş orta sahasının etkisiz kaldığı maçta Güneş’in kenar hamleleri de işe yaramayınca “üçlü averaj ihtimali ve şampiyonluk” beklentisi suya düştü.

MAÇIN ADAMI: Uğurcan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.