İtina ile tarih yazılır

A -
A +

Fransa mı, tuzla buz... Her şey çok güzel, inanın ehil ellerde daha da güzel olacak.

Konya ışıl ışıl...             
Allah’ım bu ne muhteşem bir gün ve ne güzel bir atmosfer! İnanın yıldırımlar gibiydik. Evirdik, çevirdik dünya şampiyonu Fransa’yı maymuna -pardon- kevgire çevirip devirdik. Ah be kaptan Burak; ne fırsatlar kaçırdın, öyle? Gücünü biraz ekonomik kullansan; Lloris kariyerinin en karanlık gecesini yaşardı, dün.
Neyse... Doya doya tadını çıkaralım Fransa’ya diz çöktüren bu tarihi zaferin.
Ohhh. Şu güzelliğe bakın dostlar... Presse pres, hızsa hız, tempo ise tempo, futbolsa futbol, golse gol; sonuçsa lideri değiştiren sonuç!
İşte Şenol Güneş’in gökteki yıldız gibi parlattığı Türk Millî Takımı, bu.
Tesadüf değil Fransa zaferi; azim, inanç, kararlılık ve gayret var başarıdaki süreklilikte... Dahası Lucescu’nun başaramadığı muhteşem yükselişte; Çanakkale ruhu ile bütünleşen muazzam bir kenetlenmişlik var.
İşte bizi biz yapan değer de bu... İddia ediyorum bu ruh; her alanda yeniden dünyayı titretecek. Yeter ki; bir, iri ve diri olmaya devam edelim. Göreceksiniz o an dize getiremeyeceğimiz güç kalmaz önümüzde.
Misal mi, alın size misal... Dünya yıldızı Mbappe’nin Hasan Ali karşısında nasıl acze düşüp buharlaştığını görmediniz mi? Hatta öne çıkmak adına Greizmann ile kanat değiştirdiğine dün bütün dünya şahit oldu. Pogba yıdızı bile söndü.
Helal olsun çocuklar.  Size milyon kere teşekkürler, başımızı öne eğdirmediğiniz için, futbol aklını duyguların önüne geçirip, şampiyona “Biz o turnuvada olsak siz şampiyon olabilir miydiniz?” diye diklendiğiniz için.

MAÇIN ADAMI: Türkiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.