Ne yaptın Vida!

A -
A +

Daha 6. dakikada 10 kişi kalan Beşiktaş hızlı, cesur ve atak rakibi Gazişehir karşısında ne yapabilirdi ki?

İyi ki Beşiktaş'ın kalesinde Karius gibi maharetli bir kaleci var. Yoksa inanın darmadağın olurdu dün gece.        
Beşiktaş'ın "en iyisi" denilen tecrübeli ayağı bu kadar büyük hata yapar mı, maalesef yaptı.
"Penaltı mı, değil mi", diye sormaya ne hacet.
Vida'nın Kayode'yi kaleciyle karşı karşıyayken düşürüşü; açık, net ve tartışmasız penaltı. Hem de "10 kusurlu hareket olan penaltı" tarifinin 'itme' fiilinin ta kendisi. Sahi Vida o hatayı nasıl yaptı? Doğrusu onun kalitesindeki bir futbolcuya o kontrolsüz oyunu hiç yakıştıramadım.
Beşiktaş o hata sebebiyle daha o dakikada 1 kişi eksik kalıp, maça 1-0 geriden başladı.
11'e 10 kalan Beşiktaş bu durumda Twumasi, Güray, Tetteh ve Kayode gibi hızlı, cesur ve atak oynayan, -2 gol üretip, iki topu direkten dönen -Gazişehir karşısında ne yapabilirdi ki?
Fark yemediğine sevinsin Beşiktaş!
Oyun sistemi 4-2-3-1'den 4-3-3'e dönerken Beşiktaş'ın iki kanadı da değişmişti.
Sağda Gökhan, Dorukhan ve Diaby solda usta Caner, yetenek harikası Ljajic ve N'Koudou kanatlara hız ve tempo kazandıracak böylece öndeki Güven'e üçlü oynamanın rahatlığını yaşatılacaktı.
Forvet arkası oynayan yeni transfer Elneny'nin uzun ortaları da umut vermediği gibi bir de Kayode'yle olan kırmızı kartlık hareketi Abdullah Avcı'nın tüm planları suya düşürdü. Yazık!
Son çırpınış! Avcı'nın Boyd, Atiba ve Umut hamleleri işe yaradı. Özellikle Umut Nayır oyuna girer girmez golünü attı. Bu, gelecek adına çok önemli.
Marius Smuda'nın "avantaj"ı fırsata çeviren taktisyenliği Gazişehir'e hak ettiği galibiyeti getirirken asıl merak ettiğim bu moralsizlik ile Avcı ve ekibi Başakşehir karşısında ne yapar sorusu.

MAÇIN ADAMI: Domagoj Vida!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.