Değişim sabır istiyor

A -
A +

Avcı'nın Beşiktaş'a oynatmak istediği hareketli futbol yavaş yavaş şekilleniyor. Tek eksiği gol... Sakın kaşınızı çatmayın!

Ankara deplasmanında kazanamasa da Beşiktaş'ın değişen güçlü oyun karakterini gördüm dün derbi öncesi... Alanyaspor galibiyetinin moraliyle deplasman fobisini yıkmak isteyen ruh sanki Eryaman Stadı'ndaydı. Fakat eksik o kadar çok ki.
Hatalar mı?
Mesela teknik kapasitesine aşırı güven duyan Elneny ve Lens’li orta saha hiç hoş değildi.
Mesela muazzam potansiyeli atıl kapasiteye dönüştüren Ljajic'in keyifle oturduğu -oyuna girmesi de fark edilmedi - Dorukhan ve Oğuzhansız kulübe...  
Hangi Beşiktaşlının içini karartmaz?
Ankaragücü'nün hızlı çıkışlarında Atiba'yı her defasında geçen Pinto'nun Hasan ve Orgill'le üretmeye çalıştığı pozisyonları görünce "Nerede o değişen Beşiktaş?" diye nicelik sorgulaması yapanlara hak veriyorum.
Ancak yüzde yüz oyun adına bunları değiştirmek bir anda mümkün olmuyor ki... Sistem, biçim, diziliş, kadro istikrarı, tempolu oyun ve sonuç almak böyle geçiş dönemleri için sabır şart.
Burak yüzde yüz hazır mı, değil olsa ilk pozisyonda golü yazardı, maçı da tamamlayamadı. Forvet şart.
"O halde nesi iyi bu takımın?" diye sormakta haklısınız...
Değişim mi?
Ne kadar doğru bir düşünceydi Güven ve Diaby'nin alan değiştirerek oynaması. Bu rakip savunmanın dikkatini dağıtmak ve Caner'i etkili kullanmak suretiyle oyunu kendi alanında kabul eden A.Gücü savunmasını hataya zorladı ve müthiş hareketlerle rakiplerini geçen Diaby'nin futbol kumaşını öne çıkardı.
O son vuruş gol olsa Beşiktaş ilk yarı tabelayı değiştirirdi.
Genç Orkan mı kamikaze gibi ama keskin sirke küpüne zarar, kontrol şart.
Metin Diyadin'i tebrik ediyorum kendisi cezalı olsa da, takımı Ankaragücü taş gibiydi hem de 10 kişi kalmasına rağmen.

MAÇIN ADAMI: Kulusic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.