Göstere göstere Göztepe…

A -
A +

En karanlık geceydi G.Saray için Göztepe maçı… Fatih Terim, Trabzon'daki uyarımı dikkate alsa başına bu gelmezdi...

Eminim tırnaklarını yiyordur Fatih Terim, "Bunlar da başıma gelecek miydi?" diye… Geldi… Hem de göstere göstere. Sonuçta Allah çalışana veriyor suyu akışına bırakana değil.
Bravo, İlhan Palut. Bravo, maçı maça çıkmadan önce "Onlar da etten kemikten bizde" diye birbiriyle kenetlenerek kazanan Göztepeliler. Özellikle de Jerome ve Halil…
Ligin en iyi çıkış yapan hocası Palut dün de harika oyun kurgusuyla Terim'in tacını dama atarken resmen teknik adamlık dersi verdi. Helal olsun.
Peki, Terim ne yaptı? Göztepe'yi sadece Beto'dan ya da İlhan Palut'tan ibaret saymanın büyük hata olacağını düşünerek Seri'ye çizik atıp Selçuk'u tercih ederken "Takım savunmasını iyi yapabilmeyi" hedefledi.
Yeterli miydi, hayır.
Hatırlayın Fatih Hoca'ya 1-1'lik Trabzon deplasmanında kritik bir soru sormuş. "G.Saray'ın savunması sıkıntılı, ferdi hatalar yapıyor, geride büyük açıklar veriyor. Kontratak oynayan takımlar karşısında bu çok riskli bir durum, düşündüğünüz çözüm nedir?" diye.
Hatta işi daha da ileri götürmüş, "Koca G.Saray bu hataları yapmamalı" diye zaafı vurgulamıştım.
O hatalar dün de devam etti. Dikkat, futbolcunun yaşı değil azim ve gayreti önemli. İşte Göztepe'yi öne çıkaran fark. Dikkat edin… Göztepe adına ilk gol pasını veren Brezilyalı futbolcu 31 yaşındaki Titi. Golü atan İngiliz Jerome ise 33 yaşında…
Ve daha da ilginci G.Saray savunması bu iki adamı durduramadı. Yazık!
Hata o kadar olsa iyi, orta sahadaki problem daha büyüktü… Nagatamo ile Babel birbirinden o kadar uzaktı ki, G.Saray'ın bu şekilde pozisyon üretmesi imkânsızdı.
"Ağır çekim" modunda oynayan Selçuk İnan o kulvarı desteklemese ne Babel oyunda deplase olabilir ne de G.Saray, Gassama'nın kendi kalesine attığı golü bulabilirdi.
Babel, Beşiktaş'taki coşkulu günlerine hiç yaklaşamadı.

MAÇIN ADAMI: İlhan Palut

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.