Burak varsa sorun yok!

A -
A +

Sergen Yalçın’ın kafasındaki oyun şekilleniyor. Tabii bu gelişimde Kaptan Burak’ın payı büyük ama küçük bir problemi var. Dikkat!

Ufukta, “Şampiyonlar Ligi şansı var mı?” derseniz, neden olmasın! Kaptan sırtladı Beşiktaş’ı tek başına zirveye taşıyor. Bravo!
Diyeceksiniz ki, “Burak Yılmaz tamam da; Lens ve Diaby’nin hiç mi katkısı yok, bu galibiyette?”
Kim, “Yok” diyebilir var elbette. Ancak yiğidin hakkı yiğide. Burak, Sergen Yalçın’ın oyun planının kilit ismi ve sahadaki en büyük yardımcısı. Nitekim Kaptan, Denizli’de olduğu gibi dün de mest eden futboluyla sahanın yıldızıydı.
Bu değişimin mimarı hiç şüphesiz Sergen Yalçın. Onu alkışlıyorum. Hoca kafasındaki oyunu yavaş yavaş oturtuyor, bu tabelaya da yansıyor… Şu bir gerçek ki Vida’nın dönüşü savunmayı toparlamış. Elneny’yi ön liberoda tek bırakıp 4-2-3-1’den Atiba’yı bir ileri atarak Konyaspor’un kalabalık orta sahasına karşı direnç kazanmak ve goller bulmak adına 4-1-4-1’e dönmek fikri gayet akıllıcaydı. Çok da işe yaradı.
Ancak; 11’e 11 oyunda Beşiktaş’ın hâlâ devam eden bir problemi var; Kartal geriye dönmekte zorlanıyor ve kontralarda rakibine pozisyon veriyor. Dikkat.
Ersin artık Beşiktaş’ın kalesini teslim aldı, pandemi sürecinde Kartal’ın en büyük kazancı bu.
Bir diğer kazanım ise Rıdvan Yılmaz. O da solda Caner’i aratmıyor. Özellikle N’Koudou, Elneny ve Burak’la kurduğu pas bağlantıları harika… Yalnız bir kusuru var, ne zaman varyeteye kaçsa hata yapıyor, bunu yapmamalı.
Son zamanlarda dikkat çeken Zorbay Küçük, Malatyaspor’un efsane futbolcularından Feyzullah’ın oğlu ve benim de beğendiğim hakemlerden. Ancak dün gününde değildi. Doğrudan kırmızıyı göstermesi gereken pozisyonda zorlandı. Konyasporlu Hadziahmetovic'i atmak için VAR’ı beklemesi ya da Vida’nın benzer müdahaesini ve son adam iken elle oynamasına seyirci kalması tartışmaya sebep oldu. Dikkat Zorbay Hoca… Sakın baskılara boyun eğme, gördüğünü çal!

MAÇIN ADAMI: Burak Yılmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.