Hangimiz hata yapmadık!

A -
A +
Sanki kendileri hiç hata yapmadı! Sanki tecrübe bir anda kazanılıyor. Tamam A Millî Takım deneme yanılma değil sonuç alma yeri. Ancak sonuç alacak kadroları kurmak bir anda olmuyor ki. Ayrıca pandemi gibi olağanüstüsü bir süreç yaşanıyor. 
Maalesef! A Millîlerimiz, ilk maçında Macaristan’a 1-0 kaybedince hocamız Şenol Güneş ve forma verdiği gençler yerden yere vuruldu. Yazık! 
Hem de medyamızın “duayen” diye bilinen ağır abileri tarafından. Yakıştı mı, yakışmadı!
O eleştiriler için Şenol Hoca, gençlere sahip çıkacağını söylese de dün Sırbistan karşısına çıkardığı on bir ile eleştirilerin altında kaldığını gösterdi. 
Diyeceksiniz ki “Maç maça benzemez. Her maçın kadrosu ayrıdır”. 
Doğru ama “Gençlerin yanındayım, denemekten vaz geçmeyeceğim” diyorsanız, takımın yüzde 80’ini değiştirmeyeceksiniz. Bu radikal değişimi yaptığınız zaman millî takımımız topa daha çok sahip olan taraf gibi gözükse de pozisyon üretmekte zorlandı. Hem de ikinci yarının büyük bölümünü 11’e 10 sayıca üstün oynamamıza rağmen. 
Diyeceğim şu; oyuncu havuzunuz ne kadar zengin olursa olsun, kadro istikrarını yakalayamamışsanız, milli takım on birini ezberletememişseniz sürdürülebilir başarıdan söz edemezsiniz. Bence asıl sıkıntı bu. 
Bir diğer diyeceğim de şu; Rusya maçı öncesi beklediğim millî takımı, Sırbistan karşısında göremedim, Hakan Çalkanoğlu’nu aradı gözlerim. 
Ferdi anlamda iyi yok mu, var. Çağlar’ı çok beğendim. Yusuf, Ozan Kabak ve Ozan Tufan’ı oyunun belli bölümlerinde alkışladım. Mahmut da gayretliydi ancak Hasan Ali ile tam bir uyum gösteremedi. Ki, Hasan Ali ofansa çok yardım etti. Şutu denedi. Kanatlara hareketlilik getirmesi gereken Kenan ve Enes çok sönük kaldı. Orkun oyunda yoktu. Nazım oyuna hareketlilik getirse de yetmedi. Cengiz sanki hiç hazır değil. 
Eğer orta alanda top yapmakta bile zorlanan Sırbistan’ı bile yenemiyorsak, işimiz zor. Çok çalışmamız lazım çok. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.