Uçtu uçtu Kartal uçtu!

A -
A +

Mustafa Yumlu sakatlandı, Beşiktaş’a piyango vurdu. “Geri dönüş harika” diyeceğim ama diyemiyorum, defo o kadar büyük ki...

Beşiktaş’ın 21 günlük aradan sonra çıktığı Denizli deplasmanında anlamlı bir geri dönüşe ihtiyacı vardı. Sergen Yalçın ve ekibi bunu hem oyun hem de sonuç olarak başardı, moral, özgüven ve zirve yarışına tutunmak adına büyük bir kazanım elde etti. Dilerim arkası gelir.
Ancak sonuç Beşiktaşlılar’ı aldatmasın! Defo o kadar büyük ki...
Disiplin hâlâ problem!
Zira takım maç kazanırken bazı gerçeklerin altını çizelim.
Çünkü bu deplasmanı böylesine kolay kılan ne Sergen Hoca’nın rakip analizi ve Denizlispor karşısındaki başarılı geçmişi.
Ne Beşiktaş’ın diri, istekli ve baskılı oyunu ne de Velinton ile Vida’nın stopordeki görev alanlarının değişikliği.
Gerçek mi? Denizli savunmasının merkezindeki iki uzun -Subotic- stoperden Mustafa Yumlu’nun maçın başında sakatlanarak yerini Oğuz Yılmaz’a bırakması.
...Ki bu değişiklik Denizlispor’un savunma dengesini fena halde bozdu. Larin, Aboubakar ve Atiba’ya daha rahat oynama şansı tanıdı. Beşiktaş’ın şut sayısı ve pas yüzdesini artırdı. Nitekim Larin ile Aboubakar’ın iştahlı oyunu ve Atiba’nın onlara eşlik edişi Kartal’ı yüksek uçuran ilk golü getirdi.
Aboubakar’ı golle tanıştıran penaltıyı da Oğuz’un yaptırdığını hatırlarsak bu tesbit daha da anlam kazanır. Yeni transfer Roiser’i beğendim, çalışkan, hırslı ve ideal ofansif bir sağ bek.
Nitekim onun müthiş ortası Larin’i gole taşıdı. Bu futbolcu büyük bir kazanım.
Ancak Josef’in kırmızı kartı, affedilir gibi değil. O nasıl bir hamle, insaf!
Takımı 10 kişi bırakan bu oyuncu Denizlispor’u da hırslandırdı ve iki gol ürettiler.

MAÇIN ADAMI: Vincent Aboubakar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.