Çilingir misin Domagoj Vida?

A -
A +

Beşiktaş sanki Premier Lig ekibi oldu çıktı... Hakemin saymadığı gole rağmen Vida’nın altın kafası ile sonuç almayı bildi…

Beşiktaş, Süper Lig değil de sanki Premier Lig ekibi olmuş, Ghezzal’in kanat ortalarıyla altın kafa Vida marifetiyle sonuca gidiyor.
Erzurum’dan sonra dün de Başkent’te Ankaragücü gibi diri ve dirençli bir rakibe karşı şiir gibi oynadı Kartal. İlk yarıda golü bulmakta zorlansa da asla pes etmedi. Oyun disiplininden kopmadan inanılmaz bir sabır ve mücadele ile Ghezzal’in ortasında yine Vida ile golü bulup, zirvedeki iddiasını korudu. Peki, ilk yarı neden zorlandı?
Oyunu pas oyunu ile önde tutmaya çalışan Beşiktaş, ilk yarıda Aboubakar’ı topla buluşturmak adına kanatlardan Larin ve Ghezzal ortada Atiba ve Mensah olmak üzere baskı kurmaya çalıştı. Ancak Ankaragücü çok adamla yaptığı kapalı savunma ile Beşiktaş’ı orta sahada fiilen kilitledi. Bu halde nasıl gol atsın? Bir de şut yüzdesi düşükse ki, düşüktü. Tam bu sırada Hırvat gizli golcü Vida cankurtaran gibi devreye girdi.
Aslında Beşiktaş ilk yarı temiz bir gol attı ama faul diye iptal edildi, bu net sonuca tesir eden bir hakem hatasıdır. Neden mi?
Önce bir soru... Larin’in sayılmayan golünde neden VAR’a gidilmedi, sizce? Sebep, VAR protokolü mü hayır, Larin o topa vurmadan önce hakem Halis Özkahya pozisyonu faule hükmederek bitirdi, VAR nasıl devreye girsin?
Sonuç olarak dar oyuncu kadrosuna rağmen vizyona böylesine keyifli bir takım sunan Sergen Yalçın’ı iki sebepten tebrik ediyorum, hem kaliteli futbol için hem de Beşiktaş’a atıl durumdaki oyuncuları kazandırdığı için, tebrikler.

MAÇIN ADAMI: Domagoj Vida

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.