KÜBA'YI YAKALAYABİLİRDİK

A -
A +

EYÜP GÖZGEÇ TOKYO'DAKİ TARİHİ BAŞARIYI DEĞERLENDİRDİ

TOHM TUTTU HASAT BAŞLIYOR

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Tokyo 2020 olimpiyatlarında elde edilen 1 altın 1 gümüş olmak üzere toplam iki madalyalı tarihi başarıyı gazeteniz Türkiye'ye değerlendirdi. "İlk tohumlar meyvesini verdi" diyen Gözgeç, "Çok daha iyisini başarabilir miydik, evet ama pandemi ve bir de Necat Ekinci'nin talihsiz sakatlığı elimizi kolumuzu bağladı. Elde ettiğimiz başarı uzun süreli, sistemli, plânlı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu" dedi. Başkan Gözgeç, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek, sporcu performansları ile sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nce yürütülen TOHM projesi meyvelerini vermeye başladı." şeklinde anlattı. 

SÜRMENELİ ÜÇTE ÜÇ YAPAR
Türkiye'ye boksta olimpiyat oyunlarında ilk altın madalyayı kazandıran ve 2004 Atina'da oyunlarında Nurcan Taylan'dan sonra altın madalya kazanan ikinci kadın olarak tarihe geçen Busenaz Sürmeneli için Başkan Eyüp Gözgeç, "Bu daha başlangıç Busenaz en az iki olimpiyat daha kazanır ve üçte üç yapar" dedi. Henüz 23 yaşında olan Busenaz'ın kendisinden daha tecrübeli olan 41 yaşındaki rakibi karşısında ezilmediğine dikkat çeken Gözgeç, "Sürmeneli 12 yaşından beri ringlerde, genç yaşına rağmen uluslararası tecrübesi hayli fazla olan bir boksörümüz. Nitekim Busenaz Çinli rakibi karşısında Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdi." dedi. 

KÜBA'YI YAKALAYABİLİRDİK

KÜBA'YI YAKALAYABİLİRDİK
THOM Merkezi olarak kadınlar için Trabzon'u, erkekler için de Ankara'yı seçtiklerini belirten Boks Federasyonu Başkanı, "İki bölgedeki çalışma da iyi başladı. Ne var ki aynı şekilde devam edemedi. Tokyo'ya 6 kadın, 6 erkek 12 boksörle katılmayı hedefliyorduk. Pandemi süreci her şeyi alt üst etti, Londra'daki Dünya Şampiyonası iptal edildi. Biz bu organizasyonun İstanbul'da olması için girişimde bulunduk 'tamam' denildi ama sonra vaz geçildi. Paris'teki Kıt'a Şampiyonası ile birleştirildi. Eğer her şey plânlandığı gibi gelişseydi, Tokyo'da 12 boksörle yarışır ve en az 5-6 madalya daha çıkarabilir ve Küba'yı yakalayabilirdik." dedi. 

KÜBA'YI YAKALAYABİLİRDİK

TMOK Başkanı IOC Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’i ringdeki başarı için kutladı.

BU NESİL ALTIN NESİL
Oyunların en genç takımıyız. Bizim için her şey yeni başlıyor. Tokyo'ya giden ve gidemeyen sporcularımızın tamamı için değerlendirmem şu; 'Bu nesil altın nesil.' Abartmıyorum; Kadın ve erkek boksörlerimiz Türkiye'ye en az üç olimpiyat daha (altın, gümüş ve bronz) madalyalar kazandırabilecek bir potansiyele sahipler. Bunu bütün kalbimle inanarak söylüyorum. Boks artık bilim oldu, ölçülebilir değerlere göre söylüyorum. Siz, Tokyo yolculuğuna çıkmadan önce tahminimi sorduğunuzda "Tarih yazarız... En az iki madalya, ikisi de altın olabilir, demiştim. Siz dahi inanmamıştınız ama bugün o gururu hepimiz birlikte yaşıyoruz, Çok daha iyisi olabilirdi maalesef sadece biri altın diğeri gümüş oldu. 

  KÜBA'YI YAKALAYABİLİRDİK

ÇAKIROĞLU DA ALTIN OLABİLİRDİ 

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç'in tek üzüntüsü 51 kilo boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu'nun gümüşte kalması. Başkan Eyüp Gözgeç, "Buse Naz çok yetenekli bir boksörümüz. Tokyo'da finalde kaybettiği Bulgar Stoyka Zhelyazkova Krasteva'yla daha önce iki defa karşılaştı ve ikisinde de rakibini mağlup etti. Ne var ki, 51 kilo Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks dalında ilk defa finalde Türkiye'yi temsil eden Çakıroğlu 35 yaşındaki Bulgar boksöre karşı oyun tutturamadı, maça tutuk başladı ve tecrübesini kullanan Bulgar boksör altın madalyayı kazandı.    

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.