Aslan yürekli Kuntz

A -
A +

Zafere giden yolda doğru başlangıçlar çok önemlidir. Averaj ihtimaline karşı farklı bir galibiyet beklediğimiz bir maçta Stefan Kuntz’u cesareti, kararlılığı ve seçtiği on birle gösterdiği ana plana bağlılığından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum.

Öndeki muazzam beşli
Cebelitarık maçına başlarken riskli gibi görülen hücum ağırlıklı; Burak, Kerem, Halil, Hakan ve Barış beşlisi bence en doğru tercihti.

Nitekim çizgi defans uygulayan ve kale önünde âdeta duvar ören Cebelitarık’a karşı kapalı savunmayı açmak adına oyunu önde tutan o baskın, inatçı karakter sayesinde Kerem ile başlayan Halil, Burak ve Merih ile devam eden gol sağanağı Katar için ne kadar arzulu olduğumuzu gösterdi.

Olivero’nun kırmızısı
Belki diyeceksiniz ki; “Hakemin faul bile çalmadığı bir pozisyonda VAR kırmızı ile Cebelitarık’ı 10 kişi bırakmasa bu fark böyle olur muydu?”

İnanın ay yıldızlı ekipte bu hırs, bu istek, bu inanç ve doğru pas oyunu olduğu sürece olurdu.  Örnek mi Halil’in jeneriklik ilk golü. Tebrikler şimdi sıra geldi Karadağ’a. Soru; Karadağ maçına yine bu on bir mi çıkar? Yoksa?

İpler artık bizim elimizde
Cebelitarık karşısında Burak ve Halil'in olağanüstü çabaları, hamle oyuncusu olarak Serdar'ın ve Mert'in gayretleri ile istediğimiz 6 farklı sonucu üretirken Ay Yıldızlı ekip takım ruhu, takım içi dayanışma, amaca ulaşan isabetli pas alış verişleri ve oyun disiplinine bağlılık anlamında büyük yol kattetiğimizi görmek çok sevindiriciydi.

Tabi aynı gece Norveç’in berabere kalması da umudumuzu daha bir artırdı.

Teşekkürler Türkiye... Teşekkürler Çocuklar...

Lütfen bizi böyle sevindirmeye hep devam edin.

MAÇIN ADAMI: Burak Yılmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.