Fenerbahçe dipten yükseliyor!

A -
A +

Hatırlayın lütfen maç öncesi "Galatasaray - Fenerbahçe derbisi nasıl sonuçlanır? Sizce kazanan takım hangisi olur neden?" sorusuna yaptığım yorumu:

"İçimdeki ses Fenerbahçe diyor; sarı kanarya iki golle kazanır", diye yazmıştım.

İşte o yazı

Şimdi, "Ne yazdıysam o diye böbürlenmeyeceğim" zira oyunu okumak, maçı maçtan önce yaşamak gibi bir uzmanlık sanatını gerçekleştiren bir yazarın gururu bana yeter.. O görüşün gerekçelerini merak edenler yazımı bu sütunlardan okuyabilirler.

x x x

Meğer ne kadar özlemiş Fenerbahçeliler bu zaferi. Bir taşla bir kaç kuş avlamak bu olsa gerek. Samandıra haklı olarak düğün dernek içinde. Sanırsınız ki, Galatasaray'ı yendiler ve lig bitti de şampiyon oldu Fenerbahçe. Ne gezer!

Sanki son dört maçta Trabzonspor, Alanyaspor ve Konyaspor‘a kaybeden Kayserispor ile berabere kalarak 12 puandan sadece bir puanı kurtarabilen takım aynı Fenerbahçe değilmiş gibi bir gaflet oyunu bu.

Heyhat. Kadıköy'de.kara bulutlar dağılmış da yerini parlak bir gelecek almış gibi. Bu nasıl bir aldatmaca?

Hayır beyler, Fenerbahçe tarihi rakibi Galatasaray karşısında sadece parametresi çok olan önemli bir galibiyet aldı hepsi bu ve hâlâ lider Trabzonspor çok gerisinde Sarı Kanarya.

Ayrıca önünde bir de UEFA Avrupa Ligi maçı var ki kaynana lokumu gibi hazmı zor.

..Ve rakip çok önemli.

Yunan temsilci Olympiakos kendi liginde nâmağlup lider ve deplasmanda son maçta AEK’yı Aguibou Canlara, Yusuf el-Arabi’nin (2) golleriyle 3-2 mağlup etti.

Diyeceğim şu ki; Galatasaray önündeki o inanılmaz coşku ve özgüven yükselişini anlarım. Ne de olsa dipten zirveye doğru sıçrama gerçekleştiren takımı anlatıyor bu mutluluk oyununu.

Ancak o destansı futbolun devamı gelmezse "Mutluluk tablosu inanın kabûsa döner ve o fırtınanın önünde ne başkan Ali Koç durabilir ne 'Biz bir aileyiz' temasını işleyen teknik direktör Vitor Pereira ne de Galatasaray'a karşı efsaneleşen oyuncu grubu!

Dikkat!

x x x

Kim Min Jae harikaydı

Oyuncular demişken Fenerbahçe'de dev derbinin öne çıkan kahramanlarından da söz edeyim.

İnanılmaz bir vizyonu, kuvvetli önsezisi ve çita gibi çabukluğa ile Galatasaray zaferinin baş mimarlarından biri olan G.Koreli Kim harikaydı. Tebrikler.

Berke rüştünü ispat etti

Fenerbahçe'nin en zayıf halkası olarak görülen Berke belindeki rahatsızlığa rağmen ilk defa forma giydiği Galatasaray önünde kalesinde adeta devleşti ve Altay'ı aratmayan performansıyla herkesten tam not aldı.

İşte özlenen Mesut

"Ben Fenerbahçeliyim" diye her fırsatta sarı lacivertli renklere olan yüksek aidiyet duygusunu Galatasaray önündeki performansıyla ortaya koyan Mesut Özil gerçek bir kaptan ve gerçek bir yıldız hüviyetindeydi. Hele attığı goldeki Galatasaray savunmasını katar yapıp, bir lokomotif gibi peşine takışı ve "İşte özlenen Mesut Özil" dedirten o harika plasesi inanılmazdı. Ancak böylesine büyük yıldızın tribünlerden gelen çakmağı göstermesi Galatasaray taraftarını tahrik anlamında Mesut'a yakışmadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.