Fair play sergisi Cerrahpaşa'da

A -
A +

TMOK Fair Play Karikatür ve Fotoğraf Sergisi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin beğenisini kazandı.

Fair Play ruhunu yaymak adına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun başlattığı Üniversiteler Fair Play Kervanı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’daki etkinliklerine devam ediyor. Üniversitenin Avcılar, Büyükçekmece ve Bahçeköy yerleşkelerinden sonra Fair Play Karikatür ve Fotoğraf Sergisi bu defa da Cerrahpaşa Yerleşkesi’nde büyük ilgi topluyor.

Prof.Dr. Gönen; "Sergi büyük bir adım"

Türkçe Tıp Fakültesi öğrenci sosyal alanında kurulan serginin açılışında konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen; "Bir dönem Konyaspor'da başkanlık yapan bir bilim ve spor adamı olarak sportmenlik, centilmenlik ve Fair Play'in ne kadar önemli olduğunu iyi bilenlerdenim. TMOK Fair Play Komisyonu'nun sergisi özellikle sergilenen karikatürler ve fotoğraflar iyiye, güzele, doğruya ulaşmak adına çok değerli. Öyle ki birbirinden değerli eserler toplumda dostluk ve kardeşliği güçlendirmek adına empati kültürünün, birlikte yaşama sevincinin, sevginin, saygının, dayanışma ve yardımlaşmanın önemini gayet iyi anlatmakta. İstedik ki böylesine önemli bir sergi fakültemizde de açılsın ve de öğrencilerimizin ve öğretim görevlilerimize ulaşabilsin. Görüyorum ki, çok doğru bir karar vermişiz sergi daha ilk günden itiraberen ziyaretçi akınına uğradı. İnanıyorum ki bu olumlu hareket akedemik çevrelerde büyük bir adım olacak" dedi.

Fair Play kitapları hediye

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubey, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra TMOK Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, komisyon üyeleri Doç. Dr. Sevim Güllü, yazarımız Hasan Sarıçiçek ve Bülent Tuncay'ın da hazır bulunduğu törende Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen’e ev sahipliği için teşekkür edilerek Fair Play rozeti taktıldı. Sergide kurulan Fair Play yayınları ve Sponsor firma Hacıbekir’in stantları da oldukça ilgi gördü. Remzi Yılmaz’ın yazdığı Sporda ve Yaşamda Fair Play kitabı ile Fair Play Broşürleri de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Fair play sergisi Cerrahpaşa'da
Fair play sergisi Cerrahpaşa'da
Fair play sergisi Cerrahpaşa'da

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.