Galatasaray'ın kulis arkası! Aysal seçime mi hazırlanıyor?

A -
A +

"Fatih Terim'in son 3 senesi başarısız" değerlendirmesinde bulunan Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal'in Skorer'e yaptığı ibretlik açıklamaları dikkatle okudum.

Burak Elmas'ın "Galatasaray'ın geleceği tehlikede!" diye özetleyebileceğim Fatih Altaylı'yla yaptığı o çarpıcı röportajdan sonra Aysal'ın çıkışı acaba sarı-kırmızılı camia erken kongreye mi gidiyor? Elmas'a "Fatih Terim'i gönderderek mıntıka temizliği" yaptırtan Ünal Aysal yeniden Galatasaray'a başkan adayı mı olacak?

Bu ve bu gibi sorular beynimde canlanmadı değil. Neyse geçelim...

Bakın Doğrucu Davut (!) Ünal Aysal başkan ne anlatıyor:

 

Yönetimin tek hatası!

"Yönetimin tek hatası sezona başlarken hocayla anlaşmayı uzatması, uzatmaması gerekirdi. Mantıklı olan buydu. Fatih Terim'in son 3 senesi başarısız.

Bu kadar mı?

Hayır, Ünal Başkan'ın devamında sözleri daha da ilginç:

"Hocayla 3 senelik anlaşma yapıp 5 ay sonra vazgeçmeleri, bence yönetimin gözden kaçırdığı bir detay ama önemli bir detay!"

...Ki, o detayı Burak Elmas'la Teke Tek Fatih Altaylı bile gün yüzüne çıkaramadı, umarım ve dilerim bu gerçeği kamuoyuna Ünal Aysal Başkan açıklar.

 

İstifalar natürel seleksiyon

Galatasaray eski başkanı, yönetimde yaşanan art arda istifaları yorumlayışı ise farklı:

"Bence istifalar 2 sebepten çok erken. Neden? Galatasaray’da 3 senelik sürelerle yönetim değişiyor. Bu yönetimimiz haziran ayında seçildi daha 6 ay oldu. Geçtiğimiz 2 senenin başarısızlıklarını yüklenerek geldiler. Onu bir şekilde yapılandırmaya çalıştılar. Yepyeni bir yönetim yeni realiteleri yaşamak üzere geldiler. Bu arkadaşlardan bir kısmı havlu attı gitti.

Aslında biz buna natürel seleksiyon diyoruz."

 

Tölerans 1 senedir

-Hocayı değiştirmek gerekiyor muydu?

"Gerekiyordu. Çünkü büyük kulüplerin 1 seneden fazla başarısızlığa tahammülü olmaz. Tolerans 1 senedir."

Bu kadar net!

 

Yine "eleman" vurgusu!

Ünal Başkan öylesine bir polemik üstadı ki, Fatih Terim'e yine Burak Elmas üzerinden "eleman" vurgusunda bulundu.

"Biz hiçbir zaman kulübün önünde olamayız.

Bizi, ismimizi yapan, şöhret kazandıran, cemiyet hayatında saygın yer yakalatan, kendimiz değiliz. Galatasaray Kulübü. Bu (göndermek) başkanın kararıdır. Bu kararı istediği gibi alır, istediği zaman alır."

 

Torrent'ten daha güçlüsü

Aysal, Galatasaray'ın İspanyol teknik direktörü Domenec Torrent'i de değerlendirdi:

"Torrent’i ben de tanımıyorum. Biraz araştırdım. 3 sene başarısız olursanız büyük kulüplerde ciddi bir problem var demektir. Böyle bir döneminde teknik direktörlük gibi önemli bir pozisyona Fatih hocayı gönderdikten sonra yerine koyacağınız adam çok daha güçlü bir isim, kendisini dünyaca kanıtlamış bir isim olması gerekir. İnşallah Torrent başarılı olur, bunu dileyelim. Ancak Torrent başarılı olmazsa bu sefer gecikmeden başkanın, onu da değiştirip daha iyisini getirip koyması lazım".

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.