İsmael’i Ghezzal kurtardı

A -
A +

Beşiktaş 10’a on oyunda Ghezzal'ın ustalığı olmasa Kayserispor’u aşamazdı. Şu ana kadar altı hazırlık maçı oynamışsın. Artık sistemin ve takım iskeletinin oturması lazım öyle değil mi? Peki Beşiktaş, öyle bir görüntü mü verdi dün 4-2-3-1 düzeninde oynayan Kayserispor karşısında? Hayır! Beşiktaş üç forvetle maça başlıyor; Ghezzal, Weghorst ve Muleka, niçin? Rakibe kendi oyununu kabul ettirerek önde baskı kurup, çok pozisyon ve goller üretmek için değil mi? Peki öyle mi oldu dün gece? Ne gezer, İsmael baktı ki Kayserispor kilidini açamıyor, N'Koudou ve Cenk Tosun’u oyuna attı. Yanlış yerde oynattığın Muleka’ya yazık değil mi? Hem oyuncuyu hem de puan kaybetmek midir, teknik adamlık?

Sistem işlemiyor

Peki Valerien İsmael’in oyun planını tıkır tıkır işletecek olan orta sahada Gedson, Salih ve Kartal ile bu bölgeyi hücuma dönük oyunda desteklemesi gereken iki bek; Rosier ile Masuaku sizce üzerine düşeni yapabildiler mi? Ne gezer! Gel de arama Rıdvan’ı; onu gönderenler ne düşünüyor şimdi acaba? Yalnız o mu? Josef’in yokluğu da o kadar belli ki… Eğer dün savunmada Necip olmasa tabela Kayserispor adına baştan değişirdi. Özetle İsmael’in sistemi işlemiyor, derhal yeni bir yol aranmalı. Bu bir erken alarmdır, dikkat!

Bravo Çağdaş Atan'a

Yasaklı ve transfer yapamamış olan bir takım ile Beşiktaş karşısında dişe diş korakor mücadele eden Kayserispor’la ne yapabileceğini gösterdi. Gavranovic ve Emrah ile de gole çok yaklaştı. Nitekim Ali Karimi’nin gördüğü kırmızı karta kadar Kayserispor’u gururla izledim. Ama sonra skoru koruma derdine düştüler.

MAÇIN ADAMI: Ghezzal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.