Gençliğimizi boş şeylerle geçirmemeliyiz

A -
A +
"Allahü teâlânın, bir kuluna rahmet etmeyeceğine, ona gadap ve azap edeceğine alâmet, dünyaya ve âhirete faydası olmayan şeylerle meşgul olmasıdır..."
 
Sevgili gençler! Allahü teâlâ, hepimize uzun ömürler verip, ömrünü ibâdet ile ve Onun gösterdiği yolda gitmek ile geçirmek nasip eylesin! Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın dünyaya yayılmış olan altın nasihatlerden birisi de şudur: (Allahü teâlânın, bir kuluna rahmet etmeyeceğine, ona gadap ve azap edeceğine alâmet, dünyaya ve âhirete faydası olmayan şeylerle meşgul olması, zamanlarını lüzumsuz şeylerle öldürmesidir. Bir kimsenin ömründen bir saati, Allahü teâlânın beğenmediği bir şeyde geçerse, ne kadar çok pişman olsa, üzülse yeridir. Bir kimse kırk yaşını geçtiği hâlde onun hayırlı işleri, yani sevapları, kötü işlerinden, yani günahlarından ziyade olmadı ise, Cehenneme hazırlansın.)
Zamanımız insanları, dünya menfaatlerini ele geçirmek için, çok ince düşünüyor ve çalışıyor, didiniyorlar da, sonsuz bir saadet ve felâket karşısında bulunduklarına inanmaya ehemmiyet vermiyorlar. Bunu hiç düşünmüyorlar.
Dünyaya gelmesi ve ölmesi kendi elinde olmayan insanın, Allah’ın dünya ve âhiretteki kanunlarına dil uzatmaya ne hakkı vardır? Ancak, bu kanunlara uymakla saadete kavuşabilir. İslâmın karşısında duranlar, fen bilgilerini ve İslâm tarihini, vicdanlı öğretmenlerden okuyup anlasalardı ve fendeki ilerlemelerin, yeni buluşların, İslâm inanışlarını kuvvetlendirdiğini, ispat ettiğini görselerdi İslâmiyete sımsıkı sarılırlardı. Yahut hiç olmazsa, ona karşı saygılı, edepli olurlardı. Muhammed aleyhisselâmın hayatını, doğru yazılmış kitaplardan öğrenselerdi, Onun aklına, güzel huylarına, başarılarına âşık olurlardı. Yüz binlerle insanın, Ona candan bağlandıklarını, Ona karşı edeplerini, itaatlerini, aşırı sevgilerini ve mallarını, canlarını Onun için feda ettiklerini gösteren vaka ve olaylar, dünya tarihlerinin binlerce sayfasını doldurmaktadır. 
Bütün iyiliklerin kaynağı, bütün güzel huyların üstadı olan böyle bir zatın, Allahın Peygamberi olduğu, güneş gibi meydandadır. Tek başına işe başlayıp, aklı ile sabrı ile ve keskin görüşü ve cesareti ile yeryüzünün iki büyük devletini yere serecek kahraman, fedakâr bir milleti, yirmi üç sene içinde meydana getirmesi ve öldükten sonra da, kıyâmete kadar bütün insanları huzura, saadete, medeniyete kavuşturacak değişmez bir kitap bırakması, akıl ve insâf sâhiplerinin iman etmesi için yetişir. Başka bir mucize ve şâhit aramaya lüzum yoktur... 
Resûlullahın “sallallahü aleyhi ve sellem” güzel hayatını ve İslâm dininin emirlerindeki ve yasaklarındaki incelikleri ve faydaları öğrenen her akıl ve insaf sâhibinin, her düşünebilen insanın Ona hemen inanması, Ona âşık olması, seve seve Müslüman olması, insanlık icabıdır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.