Değerlerine bağlı olmayan gençliğin geleceği karanlıktır

A -
A +
Sevgili gençler! Toplum, basın, medya ahlâksızlık aşılarken, bu tuzaklara düşmemek; ahlâk ve karakter terbiyesine sahip olmak icap etmektedir!..
 
Gençlere altın öğütler-10-
Sevgili gençler! Millî ve manevî değerlerine sahip çıkmayan bütün milletler, tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir. Kendinizi iyi yetiştirerek bu memleketin ve bu ülkenin imdadına yetişin. Sakın harcanmayın. Siz harcanırsanız, bu güzel vatanımız da harcanıp gider. 
Ey gençler! İnsanların arasında bulunurken, kendinize saygı duyulacak şekilde, kılık kıyafetinizi, tavır ve hareketlerinizi düzeltiniz. Büyüklerimiz, (Bir yere vardığınızda, giyim ve kuşamınıza göre karşılanır ve oradan ayrılırken de, konuşmanıza göre uğurlanırsınız) derlerdi. Güzel dinimizin ölçülerini ortaya koyduğu örtünmeyi tam manasıyla uygulayınız. Ciddi olmayan laubali, külhanbeyi, kenar mahalle kabadayısı pozlarına bürünmeyiniz. Kılık kıyafetinizle, yürüyüşünüzle, konuşmanızla efendi, hanımefendi görünüm içinde olunuz. Kendinize, (Din ve iman, bu gençlerin neresinde?) dedirtmeyiniz.
Gençliğin, buhranlarla dolu bir çağ olduğunu unutmayınız. Harama bakmayınız ve haram yemeyiniz. Cinsel konularda kendinizi frenlemesini bilmelisiniz. Aksi takdirde manen ve maddeten çöker, sağlığınızı yitirir, henüz genç yaşta iken bir insan enkazı hâline gelirsiniz.
Sadece bilgi ve kültürle iş bitmiyor. Toplum, basın, medya ahlâksızlık aşılarken, bu tuzaklara düşmemek; ahlâk ve karakter terbiyesine sahip olmak icap etmektedir.
Gençlik enerjisini iyi yerlerde harcamak zorundasınız, her akıllı ve vicdanlı gencin kendisine mahsus özel bir kütüphane kurması lâzımdır. Orta halli bütün lise ve üniversite öğrencileri, cep harçlıklarının bir kısmı ile faydalı, değerli, kalıcı eserler almalı, bunları okumalı ve yararlanmalıdır. 
Hayatın amacı, sadece para kazanmak, lüks, konforlu bir hayat sürmek, ün ve alkış kazanmak, nefsani hırslarını tatmin etmek, sorumsuzca yaşamak, azami zevk ve haz almak için değildir.
Bugün Türkiye'de binlerce kişi uyuşturucudan mahkûm olmuş. Kullanım yaşı dersen çok aşağılarda... Son yıllarda, bu yüzden binlerce kişi intihar etmiş ve sayısız cinayetler işlenmiştir. Bu problemlerin üstesinden gelebiliriz. İmdadımıza yetişecek olan en büyük imkânımız, imanımızdır.
Sevgili gençler! İmanımızı, ancak namaz kılarak koruyabiliriz. Bu hususta Sevgili Peygamberimiz, (Namaz dinin direğidir. Namazını kılan, dinini korumuş, terk eden ise dinini yıkmış olur) buyurdular... Peygamber Efendimizin vârisleri olan hakiki İslâm âlimlerini ve Ehl-i sünnetin göz bebeği olan Allah’ın veli kullarını çok seviniz ve onların yaşantılarını kendinize örnek alınız. Onları sevmek, onlar gibi olmaya sebep olur. Âhirette, herkes sevdiği ile beraber olacaktır…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.