Müslüman müstehcen söz konuşmamalıdır!

A -
A +
Peygamber Efendimiz buyurdu ki: "Hayâ, imandandır. Fuhuş söylemek cefâdandır. İman cennete, cefâ cehenneme götürür."
 
Dilimizin âfetleri -25-
Dinimizde yasak edilen kötü huylardan birisi de, dil ile müstehcen ve fuhuş kelime söylemektir. İnsan vücudunda bakılması yasak olan yerler vardır ki; buraları açmak, başkalarına göstermek haramdır. Erkeklerin, göbek ile dizlerinin arasında kalan yerleri örtmesi lazımdır. Kadınların da, eli ve yüzü hariç her tarafını örtmeleri şarttır.
Hayâ/utanma duygusu olan kimse, Allahü teâlâdan korkar. Onun râzı olmadığı işlerden ve sözlerden kaçınır. Çirkin, ayıp ve günah olan sözleri söylemek fuhuştur. Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki: (Hayâ, imandandır. Fuhuş söylemek cefâdandır. İman cennete, cefâ cehenneme götürür.) Hayâ ve iman birlikte bulunur. Biri yok olursa, diğeri de yok olur. Kadının hayâsı, erkek hayasından dokuz kat fazladır. Bir hadis-i şerifte, (Fuhuş; insanın lekesi, hayâ, zînetidir) buyuruldu. Hayânın en kıymetlisi, Allahü teâlâdan utanmaktır. Ondan sonra Resûlullah Efendimizden hayâdır. Daha sonra insanlardan hayâ etmektir.
Müslümanların imanlarını yok etmek isteyenler, hayâlarını yok etmeye çalışıyorlar. Bunun için de plajlarda, bazı spor etkinliklerinde, filmlerde, gazete, dergi, roman gibi yayın organlarında avret yerlerinin, edep yerlerinin açılmasına önderlik yapıyorlar. Bu rezilliğe de ilericilik diyerek gençleri hayâsız yapmak istiyorlar...
Müslümanlar; dinlerini, hayâlarını bozmak isteyenlerin planlarına aldanmamalı, onların çıplak gezmelerini, fuhuş söz söylemelerini faydalı zannetmemelidir. Bunları övmenin, Müslümanların hayâlarını, imanlarını çalmak için bir tuzak olduğunu bilmelidir.
Müslüman, iffetli olmalı, gözünü haramlardan korumalıdır. Şeytan, insana vesvese verir. Yolda giden bir kadına bakmamızı ister. “Niye bakacakmışım? Çirkin de olsa güzel de olsa günaha girerim. O gider, günah bende kalır. Arkasından gidersem dinimi peşinde harcarım. Bunun da cezası âhirette büyüktür” diyerek şeytanla ve nefisle mücadele etmelidir.
Allahü teâlâ, Nûr Sûresi 30. âyet-i kerîmesinde: (Ey Resûlüm “sallallahü aleyhi ve selem” müminlere söyle! Harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar! İmanı olan kadınlara da söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haram işlemekten korusunlar!) buyurdu. Ve (Üç şey göze cila verir: Yeşilliğe, akarsuya ve güzel yüze bakmak) hadis-i şerîfi, bakması helâl olan kimselere bakmanın faydasını bildirmektedir. Yoksa yabancı kadınlara, kızlara bakmak, gözü zayıflatır ve kalbi karartır.
Yine Sevgili Peygamberimiz, (Allah için yapılan cihâdda düşmanı gözleyen, Allah korkusundan ağlayan veya haramlara bakmayan gözler, kıyâmette cehennem ateşini görmeyeceklerdir) buyurdular.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.