Ramazanda da affa kavuşamayanlar!..

A -
A +
Rabbim, bizleri anne-babasının hayır duasını alanlardan ve ramazana erişip de kendini Allah’a affettiren kullardan eylesin!
 
Peygamber Efendimiz bir keresinde minbere çıkarken; bir adım çıktı, “Âmîn!.”; bir adım daha çıktı, “Âmîn!.”; bir adım daha çıktı, yine “Âmîn!.” dedi. Hutbesi bittikten sonra; 
“Ya Resûlallah! Minbere çıktığınız zaman âmin dediniz, her adımınızda bunu neden söylediniz?” diyerek sebebini sordular.
Peygamber Efendimiz buyurdu ki: (Cebrail aleyhisselâm üç dua etti, ben de onlara âmîn dedim.) 
Birisi: Cebrail aleyhisselâm “Annesine, babasına veya sadece onlardan birine ulaşmış bir evlat, onlara güzel hizmet edip, onların hayır duasını alıp Cenneti kazanamadıysa, ona yazıklar olsun/burnu yerde sürtülsün!” dedi, ben de âmîn dedim.
Nitekim bir hadis-i şerifte mealen şöyle buyuruldu:
(Allah'ın rızası, ana babanın rızasında, gazabı da, ana babanın gazabındadır.) [Buhari]
İkincisi: Cebrail aleyhisselâm: “Sen peygamber olarak, bir insanın yanında anıldığın zaman, sana salât-ü selâm getirmezse; ona yazıklar olsun!.. Onun burnu yerde sürtülsün!” dedi. Ben de ona âmin dedim.” Nitekim Allahü teâlâ, Kur’ân-ı kerimde buyuruyor ki:
(Muhakkak ki, Allah ve Onun Melekleri, Peygambere hep salât-ü selam ederler. Ey iman edenler! Siz de Ona, tam bir teslimiyetle salât-ü selâm verin.) [Ahzab,56]
Hadis-i şeriflerde de mealen buyuruldu ki:
(Bana bir salevat getirene Allahü teâlâ, on rahmet ihsan eder, on günahını yok eder ve derecesini on kat yükseltir.) [Nesai]
(Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır.) [Tirmizi]
(Günde bin salevat okuyan, Cennetteki yerini görmeden ölmez.) [İbni Şahin]
Âhirette Resulullah efendimize yakın olmak ve şefaatine kavuşmak için salevat getirmek gerektiği hâlde, getirmeyip bu nimetlerden mahrum kalana ne demeli!..
Üçüncüsü: Cebrail aleyhisselâm: “Ramazana eriştiği hâlde bir insan, bu ramazanın feyzinden, bereketinden istifade edememiş, ramazan gelmiş geçmiş de hâlâ Allah’ın mağfiret ettiği bir kul olamamışsa, Allah’ın affını, mağfiretini kazanamamışsa, yazıklar olsun o kula!.. Burnu yerde sürtülsün!” diye dua etti. Ben de ona âmin dedim” buyurdu. [Buharî, Taberanî]  
Rabbim, Peygamberimizin âminlerinde yer alan zümreden bizleri uzak eylesin. Peygamberimizin adı anıldığında salevât getiren, anne ve babasının hayır duasını alanlardan eylesin. Ramazana erişip kendini Allah’a affettiren kullardan eylesin!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.