Kudüs; barışın da savaşın da anahtarı…

A -
A +
Gazze'de ABD merkezli Associated Press ve Katar merkezli Al Jazeera haber kuruluşlarının olduğu bina, 15 Mayıs 2021 günü İsrail'in hava saldırısı sonucu yıkıldı.
İsrail'in, AP'nin bürosunun ve gazetecilerin o binada olduğunu uzun zamandır bildiğini söyleyen  AP haber ajansının başkanı Gary Pruitt açıklamasında “Bina vurulmadan önce uyarı yapıldığını ve bu gelişmenin son derece rahatsız edici olduğunu, can kaybının ucu ucuna engellenebildiğini” belirterek "Bugün olanlar yüzünden dünya Gazze'de yaşananlarla ilgili daha az şey bilecek" dedi.
Yani “Ayıp ettiler(!) canımızı zor kurtardık…” diyor. Tamam da; savunmasız insanların üzerine bomba yağdıran İsrail, saldırı yapacağını AP ajansına niye önceden haber veriyor?
1846’da New York’ta kurulan ve dünyanın en geniş abonesine sahip olan Associated Press (AP) yaklaşık bir asırdır Yahudi tefeci Rockefeller’in kontrolünde. Faaliyetlerini 1938-2004 arasında Rockefeller Center’da yürüten ve yaklaşık 15 milyar dolarlık gelire sahip olan AP, 2004’te yeni binasına taşınır.
Bu “Danışıklı saldırı”  hemen herkeste 11 Eylül 2001 tarihinde New York’taki Dünya Ticaret Merkezindeki “ikiz kulelerin” vurulmasını hatırlattı.  
2.977 ölüm, 25.000'den fazla yaralanma ile sonuçlanan saldırıda ölenlerin dışında 343 itfaiyeci ve 72 kolluk kuvvetleri görevlisi ise enkazda arama yaptıkları sırada hayatını kaybetti veya kayboldu. Yayın organları ağız birliği ile saldırıları silahlı El-Kaide'nin düzenlediği açıklasa da New York Times gazetesi tarafından yapılan bir ankete göre her dört Amerikalıdan üçü 11 Eylül saldırısı ile ilgili doğruların söylenmediğinden şüphelendiğini belirtmiştir.
Gizlenen gerçek nedir?
11 Eylül 2001 günü gerçekleşen saldırıların Amerikan hükûmeti ve gizli servisleri tarafından “Orta Doğu'ya ve Afganistan'a yönelik işgal faaliyetlerini meşrulaştırmak, ülke ve dünya kamuoyunun desteğini almak” amacıyla düzenlendiğidir.
Afganistan, ABD için son derece önemlidir. Çin’in ekonomik yürüyüşünü ve Çin-Londra İpek Yolu'nu kesmek için Afganistan’da bulunması gerekiyor. CIA, Pentagon ve MOSSAD, New York’taki İkiz Kuleleri bu maksatla yıktı. Uçak sadece aldatmaca idi. Ve teknolojiye göre uçağın çarpması ile çelik bir yapı asla temelden yıkılamaz. İkiz Kuleler’in bazı bölümlerine dinamit yerleştirerek yıkıldı.
Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül’den önce milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi’nden çıkarıldı.
Dünya Ticaret Merkezi’nde 4000 Yahudi çalışıyordu. Mossad'ın uyarısı sonucu 11 Eylül günü Yahudilerin büyük bir bölümünün işe gitmediği öne sürüldü. Bu da saldırılarda İsrail parmağı olabileceğini gösteriyor.
Yahudiler birbirinin aynıdır. İster doğu bölgesindeki Yahudi mahallelerinde otursunlar, ister Wall Street’teki konaklarda yaşasınlar, daima aynı usulleri takip ederler. İsrail Başbakanı Netanyahuİsrail’in saldırılarını meşrulaştırmak için mazeret üreterek “İsrail'in kendisini savunma hakkı var” diyen ABD Başkanı Biden’a teşekkür ediyor. Mağdur görünmek, sempati kazanmak için sahte haberler uydursalar da, mızrak çuvala sığmıyor.
Gazze’de (dün itibarıyla) 63 çocuk ve 36 kadın olmak üzere 217 kişi şehit olurken 1500 kişi de yaralandı. BM İsrail saldırıları sonucunda 52 bin Filistinlinin yerlerinden edildiğini açıkladı. Yani mahalleler haritadan siliniyor.
İsrail ablukası altındaki Gazze’de yaşananlar bir savaş değil bir soykırımdır. Dünyanın her yanında "apartheid-ırksal ayrımcı” devlet olarak tanımlanan İsrail ve hamisi ABD kendi felaketlerinin kapısını açtı… Kudüs; Barışın da Savaşın da anahtarıdır… Bu defa Kudüs’ü ele geçirmek üzere açtıkları fesat ve bozgunculuk kapısı kendi makus akıbetleridir…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.