TV dizisi bağımlılığı işinizi kaybetmenize neden olabilir!

A -
A +
Mahkemeye intikal eden olayda markette çalışan işçi, hasta olduğu için rapor aldığını ancak rapor almasından dolayı iş akdinin haksız nedenle feshedildiğini iddia etmiştir.
İşveren ise davacının sık sık uzun süreli raporlar aldığını ve bu durumun iş yerinde problemlere neden olduğunu ancak son aldığı raporda hafta tatili gününün değiştirilmemesi hâlinde izlemek istediği diziyi izleyemeyecek olması nedeni ile rapor alacağını beyan ettiğini ve ertesi gün rapor aldığını, rapor almadan önce sağlıklı olduğunu bu davranışının iyi niyet kurallarına ve işverene sadakat borcuna aykırı bir davranış olması sebebi ile iş akdinin haklı nedenle feshedildiğini savunmuştur.
İşçi, izin gününü perşembe olarak değiştirmek istediğini çalışma arkadaşlarına söylediği ancak o gün izin günü olan arkadaşının izin gününü değiştirmek istemediği buna karşılık davacı, izin günü değiştirilmez ise sevdiği diziyi izlemek için rapor alabileceğini belirtmiş ve ertesi gün rapor almıştır.
Bunun üzerine işçi, işten atılmıştır.
Konuyla ilgili vermiş olduğu kararında Yargıtay “İşçinin …. yılında 99 gün, ertesi yılda ise 111 gün rapor aldığı ve önceki yıllarda da yine dönem dönem raporlu olduğu, sık sık rapor almasından dolayı çalışmış olduğu marketin reyonunda işlerin aksadığı ve iş arkadaşlarının iş yüklerinin arttığı açıktır. Davacının bu eylemi, iş akışını olumsuz etkilediğinden fesih geçerli nedene dayanmaktadır.” sonucuna varmıştır.
     Özetle sık sık rapor alıp iş yerinde işlerin aksamasına neden olan ve iş arkadaşlarının yükünün artmasına neden olan işçinin işten çıkarılmasını Yargıtay geçerli neden olarak kabul etmektedir.
 
YANLIŞ! Dörtlü ikaz (flaşör) tünele girince yakılır! 
DOĞRU! Dörtlü ikaz sadece trafikte tehlike oluşturduğunuz durumlarda yakılır. Yani olası bir kaza veya arıza hâlinde. Tünelde kısa farların açık olması yeterlidir. 
İnsanlar, ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.” Albert EINSTEIN
 
  “BAŞIN DÜŞERSE DARA, İSA KARAKAŞ’I ARA”
 
İhbar tazminatı ve yıllık izin ücreti alınabilir mi?
 
İsa Hocam, ben emekli olup yani emekli olduktan sonra belediyede alt işverende 4 sene 9 ay çalıştım. 696 sayılı KHK gereği emekli olduğumdan kadroya alınmayıp işten çıkarıldım. İhbar tazminatı ve kullandırılmayan yıllık izin ücretini alabilir miyim?  İrfan TUTAYSALGIR
İrfan Bey, kullanılmayan yıllık izinlere ait ücretlerin her hâlükârda işçiye ödenmesi yasal bir zorunluluktur. İzin ücretlerinden dolayı taşeronla birlikte asıl işveren olan belediye de sorumludur.
İhbar tazminatı ise belirsiz süreli iş sözleşmeleri için söz konusudur. Yargıtay’a göre belirli olmakla birlikte ihaleli işlerde yinelenen sözleşmeler de belirsiz süreli kabul edilmektedir. Dolayısıyla ihbar önellerine uyulmadan iş sözleşmeniz fesih edilmişse bu tazminatın ödenmesinden taşeronla birlikte asıl işveren olan belediye de sorumludur.
 
EYT ile ilgili düzenleme yapılacak mı?
Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasal bir düzenleme gündemde mi? M.Sırrı ARVAS
Sırrı Bey, yaşa takılanlardan biri olarak ben de "keşke erken emekli olabilsem" diye candan temenni ediyorum. Ancak konunun uzmanı olarak mevcut aktüaryal tabloya baktığımızda şimdilik erken emekliliğin biraz zor olduğunu söyleyebilirim. Hükûmetin de bu konuda herhangi bir düzenlemesi bulunmamaktadır. Ancak yine de ümitvar olacağız. 
 
Kaç aylık borç silinecek?
İsa Bey, eşimin 2 aylık Bağ-Kur borcu vardı daha önceden bir yapılandırma yapmış 3 taksit ödemiş sonra ödeyememiştik. Gene 12 ay ve üstü borçları mı kapsıyor ? Hakan Yücel /İPA Eskişehir.
Hakan Bey, son yasada herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. 31/05/2018 tarihi ve öncesine ait sigortalılık süreleri durdurulacaktır. Bu konuda şimdiden eşiniz SGK’ya başvurup vereceği matbu formla hemen sildirebilir.
 
Kayıp SSK için ne yapabiliriz?
İsa Üstad, Bir yakınımızın eşi 7-8 yıl önce rahmetli oldu. O yıldan beri bütün aramalarımıza rağmen SSK’sını bulamıyoruz. BİMER’e yazdık sonuç alamadık. Ne yapmamız gerekiyor. Yılmaz ÇILGI
Yılmaz Bey, rahmetlinin çalışmış olduğu iş yeri ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim. İş yerinde SSK’sı ile ilgili evrak ve belge-kayıt bulursanız bunlarla birlikte SSK’ya başvurun.
“Bir hata yapmak, yere düşmektir; başarısızlık ise tekrar ayağa kalkamamaktır.”     
                                   Helen KELLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.