Türkiye bunu da aşacaktır...

A -
A +
Terör örgütleri tam bir şer ittifakı içinde, ülkenin her yerinde saldırıyor!.. Asker, polis, sivil can kayıpları hanelere ateş düşürüyor. Zor dönemden geçiyoruz. Ama Türkiye bunu da aşacaktır.

Şüpheniz olmasın.
Ne yazık ki, yeni haftaya çok sayıda kalleşçe terör saldırısının altında girdik. Pazartesi gecesinin ikinci yarısında, İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Karakolu'na yapılan korkunç intihar saldırısını hafif atlatmanın tesellisini yaşarken, sabahleyin gelen ikinci kalleş saldırıda, maalesef çok değerli bir emniyet mensubumuzu, bomba imha şube müdürü Bayazıt Çeken'i kaybettik... Akabinde de Şırnak Silopi'de, daha önce gerçekleştirilen onlarca benzer hain tuzaklardan biri daha, dört tane polisimizi hayattan koparıp götürdü. Aynı saatlerde yine Şırnak Beytüşşebap'ta, bir başka kahpe saldırı yaptılar. Vatani görevini tamamlayıp evine dönmekte olan, kahraman askerimiz Doğan Acar şehit edildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamadan, dün yurdun başka yerlerinde de çok sayıda terör saldırısının vuku bulduğunu öğrendik. Bunların arasında Hakkâri Yüksekova-Dağlıca karayoluna bomba konulması, Diyarbakır Lice'de eş zamanlı olarak, hem İlçe Jandarma Komutanlığı hem de İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlenmesi, keza Siirt Kurtalan'da Jandarma Komutanlığına saldırı yapılması... Erzincan Kemah'ta posta trenine bombalı sabotajda bulunulması, Diyarbakır Silvan'da, sivil bir vatandaşa ait aracın gasbedilmesi; Erzurum Tekman'da, hazırladığı el bombasının infilakı ile bir teröristin ölmesi... Maalesef liste uzayıp gidiyor.Bütün bu hain saldırıları, terör örgütleri tam bir şer ittifakı içinde, el birliği ile sahneye koyuyorlar. İstanbul Sultanbeyli'de, PKK polis merkezine intihar saldırısı yaparken; Sarıyer'de de DHKP-C militanları, ABD Konsolosluğuna uzun namlulu silahlarla ateş açıyor. Erzincan Kemah'ta PKK demiryoluna bomba koyarken, Tunceli'de; aynı örgüte bağlı teröristler, TİKKO militanları ile birlikte yol kesiyor... Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Sanki bir el düğmeye bastı... Terör örgütleri aynı anda saldırıya geçti..." diye tanımladığı, bu ihanet örneklerini çoğaltabiliriz. Vaziyet gayet açık... Türkiye'ye karşı, iç ve dış odakların topyekûn bir saldırısı söz konusu. Ülkemiz hakikaten zor bir dönemden geçiyor. Can kayıpları veren çok sayıda haneye ateş düştü/düşüyor. Tezkereye gelirken bindiği helikopterde şehit edilen, Doğan Acar'ın annesinin feryatlarını; diğer şehit annelerininki gibi, hep beraber derin bir teessür içinde izledik. İstanbul'da şehit edilen Bayazıt Çeken'in, ayakta durmakta güçlük çeken aile efradının acı ve elemini, aynı ruh hâli içinde çaresizce takip ettik. Bütün bu acılar, toplumda derin öfke ve travmalara yol açıyor şüphesiz. Fakat her şeye rağmen, bu toplum metanetini ve sağduyusunu muhafaza ediyor. Çıkarılmak istenen kardeş kavgasına zemin açmamak için, gerekli sorumluluk ve dikkati ortaya koyuyor. Bu çok çok önemli bir tavırdır.
Diğer taraftan bölücü terör örgütü, bütün unsurlarıyla Güneydoğu halkını devlete karşı, bir başkaldırıya teşvik ve tahrik ediyor. Memnuniyetle ifade edelim ki, halkımız bu kirli tuzağa düşmüyor. Evet, PKK'nın  "Serhildan" dediği eşkıyalık ve başıbozukluğa, Güneydoğu halkı iltifat etmediği gibi, tam tersine devletin kamu düzenini sağlamasını bekliyor ve istiyor... Zor bir dönemden geçtiğimizi belirttik. Ancak bu ilk defa olmuyor... Türkiye 1980'lerde, 90'larda çok daha vahim tablolar yaşadı. Fakat hepsinin üstesinden gelebildi. Devletimiz bunu da mutlaka aşacaktır. Hiç şüpheniz olmasın! Düne göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha güçlü, hazırlıklı ve kararlıdır. Elbette temennimiz, daha fazla can kaybının yaşanmamasıdır. Terör örgütleri hangi kirli ittifakı yaparlarsa yapsınlar, asla bekledikleri sonucu alamayacaklardır. Bu bir hamaset değil, hakikatin ifadesidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.