"Canlı Kalkan" diye teröristlere destek vermek...

A -
A +
Diyarbakır Lice ve Hani Kırsalındaki çatışmalarda şehit düşen, biri teğmen dört askerimizin katledilmesinde, "canlı kalkan" diye ortaya çıkan veya PKK tarafından oraya sürülen kişiler önemli rol oynadı!..

Yüreğimiz gerçekten kan ağlıyor... Bu satırların yazıldığı saate kadar, verdiğimiz şehit sayısı tam dokuz. Bir önceki gün üç şehit! Ondan önceki gün ve ondan önceki gün de, üçer şehit... Bölücü terör örgütü, doğrudan asker ve polisle çatışmayı göze alamadığı için, daha çok yollara bomba tuzaklayarak, uzaktan kumanda ile patlatmak suretiyle ölümcül saldırılar yapıyor. Şimdiye kadar en fazla terörist saldırılar, bu şekilde gerçekleşti. Yolların menfezine döşenen çok güçlü patlayıcılarla, asker ve polislerin araçlarına büyük hasar veriyorlar. Dün çok kanlı bir kalleş saldırı daha, Siirt Şirvan'dan geldi. Yine yola döşenen mayınlı tuzakla, ne yazık ki sekiz askerimiz şehit edildi. Elbette bu bütün bu hain tuzakların, bu kalleş saldırıların sonu mutlaka gelecektir. Bölücü terör örgütü ve arkasındaki karanlık güçler, asla emeline ulaşamayacaktır. Ancak bu can kayıpları, içimizi acıtıyor... Asker ve polislerimize yönelik, bu alçakça saldırıların hesabı her halükârda sorulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada en önemli husus, kimin nerede ve kimin yanında durduğudur. Bu ihanete doğrudan veya dolaylı olarak destek olanlar, dökülen her damla kandan kesinlikle sorumludur.
Bunca alçak ve kalleş saldırı ile bu kadar vatan evladı şehit edilirken, hâlâ terör örgütlerine karşı bir tek laf etmeyen, edemeyenler, kim ve sıfatları ne olursa olsun, vebal ve sorumluluk altındadır. Her gün gazete sütunlarında, televizyon ekranlarında bölücülerden yanan atıp tutanlar, asla bu vebalin altından kalkamayacaktır. Bunu bir kenara yazınız. Terör örgütlerine her türlü destek, tek kelime ile ihanettir! Önceki akşam, Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında, yolu kesip güvenlik güçlerine ateş açan teröristlere yardım etmek maksadıyla, bölgeye giden birtakım sivil şahısların yol açtığı facianın boyutlarına bakınız... Tam dört tane şehit! Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçleri teröristlerin kapattığı yolu açmak için müdahale ederken, Hani İlçesi Gömeç köyü istikametinden 40 - 50 araçla gelen 100 -150 kişi, "canlı kalkan" olmak için ortaya girince; bu kalabalığın arasına sızmış olan teröristler, durumdan istifade ederek ateş açtı ve dört askerimizi şehit etti. Şimdi burada durup düşünelim: Buraya gelen ve canlı kalkan olmak iddiasıyla, ortaya atılan o sözüm ona sivil şahısların yaptığı hareketi, nasıl tanımlayacağız?
Şayet bunlar terör örgütünün zoruyla oralara sürülmemişse ve kendi istekleriyle bu olaylara sebebiyet vermişlerse, bu hareket düpedüz ihanettir, teröre ve teröristlere yardım ve yataklıktır. Bu ihanetin hiçbir geçerli izahı da yoktur. Teröristlerin daha kolay saldırması, daha rahat saklanması ve kaçması için, sözüm ona çatışmayı önleme bahanesiyle, "canlı kalkan" diye ortaya atılıp güvenlik güçlerini zor durumda bırakanlar dört askerimizin katledilmesindeki sorumluluklarının hesabını vermelidir. Terör örgütüne yardım ve destek kesilirse, bu azgın saldırıları yapamaz. Fakat birileri siyaset yapıyorum, ya da hak arıyorum diyerek doğrudan ve dolaylı biçimde, terör örgütüne destek veriyorsa, her şeyden evvel bu çarpık duruma çare bulunmalıdır. Vatan evlatlarının kanı böylesine, bölücülerin sapkın fikir ve eylemleri yüzünden dökülüyorsa, devlet buna zemin hazırlayan ovadaki hainlerin yakasına muhakkak yapışmalıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.