51. yaş sevinci…

A -
A +

Bugün yayın hayatımızda yarım asrı devirmenin mutluluğunu yaşıyoruz!.. 22 Nisan 1970’te başlayan zorlu ve bir o kadar da keyifli yarışı, türlü zorluklara rağmen, her sene daha da geliştirebilmenin sevinci elbette büyüktür.

 
 
Dile kolay, 51 yıl… Medya sektörünün çetin rekabet şartları içinde; yayın prensiplerinden ve kaliteden hiç taviz vermeden, hizmeti devam ettirmek ve daima başa güreşmek… Gazeteniz Türkiye, bunu başarmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyor bugün. 22 Nisan 1970’te başlayan yolculuğumuz, siz kıymetli okuyucularımızın sevgi ve desteğiyle, günden güne daha da güçleniyor. Evet, bu yolculukta karşılaşılan bütün zorlukları her zaman siz vefakâr okuyucularımızın samimi destekleriyle aştık. Bunu da hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmadık! Zira okuyucularımızın tarifiyle, HUZUR VEREN GAZETE olmanın bahtiyarlığını, her daim sizlerle dayanışma ve kaynaşma içinde kalarak yaşıyoruz. Sizler bizim güç kaynağımızsınız ve biz de sizlere hizmet mükellefiyetini bu çerçevede değerlendiriyoruz… Sizin takdirleriniz nasıl bize manevi kuvvet veriyorsa, tenkitleriniz de aynı şekilde bize ders veriyor. Böyle olduğu için de, Türkiye gazetesi aynı zamanda kendi sahasında bir okul olmayı başarabilmiştir…
Türkiye gazetesinin temel şiarı vatanseverlik ve millete hizmettir… Bu istikametini yayın hayatına başladığı günden beri hiç bozmamıştır. Kurucumuz Merhum Enver Ören’in bize bıraktığı en büyük miras da budur. Bu vesile ile kendisini bir defa daha rahmetle yâd ediyoruz. Evet, Türkiye gazetesi bir okuldur. Bu vasfıyla Türk yayın hayatında müstesna bir yere sahiptir. Yayınladığı ansiklopediler, kitaplar, dergiler ve diğer sesli ve görüntülü yayınlarla, gazetemizin bu ülke insanına kazandırdığı kültür hazinesi benzersizdir. Yarım asırlık yayın hayatında, üç nesil bu kültür hazinesinden istifade ederek, ilim ve irfan yönünden kendisini çok iyi yetiştirebilmiştir. Şöyle ki, “Türkiye Gazetesi Çocuk Dergisini okuyarak büyüdüm” diye iftihar eden çok önemli makamlarda görev yapan bürokrat ve üniversite hocalarını dinlemek bizi hakikaten çok mutlu ediyor… TGRT Haber, TGRT Belgesel, TGRT EU, TGRT FM, İhlas Haber Ajansı,  Türkiye Çocuk dergisi ile diğer ihtisas dergileri ve internet siteleriyle, devasa bir yayın grubu hüviyetine sahip İhlas Yayın Grubunun en kıdemli organı ve amiral gemisi Türkiye gazetesidir. Elli yıl boyunca, başlangıçta Türkiye gazetesi ve daha sonra yayın grubu olarak, günlük gazetecilik faaliyetleri yanında, insanlarımıza ilim ve kültür hizmeti sunma gayesini de başarıyla hayata geçirmiş olmakla iftihar ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz, değişen ve gelişen şartlara ayak uydurarak devam edecektir.
Yukarıda temel şiarımızın ne olduğunu ifade ettik; Vatanseverlik ve millete hizmet…  Bunu hakkıyla ifa edebilmenin yolu, her şeyden evvel bu milletin millî ve manevi değerlerine saygılı olmaktan geçer. İşte bu sahada her zaman büyük bir hassasiyet içinde olmuşuzdur. Siz değerli okuyucularımızın da her vesileyle bu yönümüze işaret etmeniz, bizim için ayrı bir bahtiyarlıktır. Küreselleşmenin getirdiği yozlaşma sebebiyle değerler aşınmasının dehşet verici şekilde arttığı bu zamanda, Türkiye gazetesi ilk günkü hâliyle ve müstesna muhtevasıyla kaya gibi sağlam durmaktadır. Millî ve manevi değerlere hakkıyla sahip çıkmak ve bu emaneti gelecek nesillere taşımak bizim değişmez gaye ve hedefimizdir. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın A. Mücahid Ören, tıpkı merhum babası Enver Ören gibi, ülke menfaatlerini daime kurum menfaatlerinin üzerinde tutmakta ve çalışanlarına da bu yönde direktif vermektedir. Türkiye gazetesi, kurulduğu günden beri sahibi değişmeyen tek gazetedir…
51. yaş günümüzü de geçen sene olduğu gibi, pandemi şartlarında idrak ediyoruz. Salgın hastalığın getirdiği ekonomik ve mesleki zorluklar ne kadar büyük olsa da, yayın hizmetimizde bir kalite eksilmesine meydan vermemek için, bütün arkadaşlarımız fedakârca çalışmaktadır. Kendilerine bu fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu salgın memleketimizden ve yeryüzünden kalkar. Salgın hastalıktan dolayı kaybettiğimiz, başta yazarımız merhum Seyyid M. Said Arvas olmak üzere, bütün eski mesai arkadaşlarımıza da rahmet ve yakınlarına da sabır ve metanet diliyoruz. İnşallah nice nice yılları hep birlikte daha büyük hizmetlerle idrak ederiz. 51. yaş günümüz dolayısıyla bizi tebrik etme nezaketi gösteren devlet büyüklerimize ve kıymetli okuyucularımıza bir kere daha yürekten teşekkür ediyoruz. Nice nice yıllara inşallah!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.