Anılarım canlandı

A -
A +

Bir zamanlar İstanbul liginde çamurlu havanın 2-1’lik sonucu hariç Kasımpaşa F.Bahçe’ye 5’likten aşağı yenilgi sunmazdı. Dün akşam da daha maçın 10. dakikasında böyle bir eski skorun sahneleneceği açık ve net olarak görünüyordu. Belli ki Beşiktaş yuvasının dışında kalmış Beşiktaşlıların gösteriş uğruna ortaya koydukları Kasımpaşa macerası, hani bizim sevgili Hıncal Uluç’un tatile çıktığı günler öncesi köşesindeki “Yolcudur Abbas” kelimeleri gibi TFF 1. Lig anlamı taşımaktadır. 
Belli ki Kasımpaşa takımının oyuncuları Rıza Hoca’nın gidişi ve tesisler hariç kulübün meseleye bakışıyla mesajı almış ve işi bırakmış. Buna karşılık F.Bahçe daha önceki yazılarımda da defalarca vurguladığım, televizyonlardan bas bas bağırdığım mesajları almış ki, bir deplasman maçını Emenike’yle oynamanın mutlaka gerekliliğini teslim etti. 
Savunma zaten alışılagelmekte olan biçimde kurulmuştu hatta Salih’siz orta saha da öyle. Eh Lens’le Volkan’ı öndeki banko adamlar sayalım; yine de Emenike’siz işlerin yürümesi pek kolay değildir. Hele hele deplasman oyunlarında. 
Emenike’nin attırdığı ve attığı gollere Ozan’ın kafayla yaptığı katkı maçı ben yazdırdığım sırada dörtlü bir F.Bahçe galibiyetine taşımıştı. F.Bahçe 3-0’dan sonra oyunu idare etmek yerine biraz da Kasımpaşa’nın yenilikleri yüzünden sıkıntı çeker gibi oldu ikinci bölümde. Ama hepsi o kadar. Bu arada maçın tamamına bakarsak Kasımpaşa dışında Türkiye ligindeki hiçbir takım F.Bahçe gibi adam eksiltme işini pasla veya dribblingle yapamayan bir takıma bu sunumu yapmaz. Diyeceğim o ki kimse kimseyi aldatmasın. Hele hele yayıncı kuruluşun yalan istatistikleri. 

MAÇIN ADAMI: Emenike
Geniş alanları koşusu ve top saklayışıyla kullandı, hem attı hem attırdı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.